Zweetdruppels voor opknapbeurt atletiekbaan

 

De pupillen van atletiekvereniging Cialfo hebben met een lopathon ongeveer 1400 Euro aan sponsoring verdiend. De jeugd heeft rondjes van 250 meter gerend op het middenterrein van de accommodatie op het sportpark Wachtelenberg in Epe. De opbrengst is bestemd voor de renovatie van de kunststofbaan. De opknapbeurt is dringend nodig, want de baan is al 17 jaar in gebruik. De gemeente Epe heeft een flink bedrag gereserveerd voor Cialfo, maar de vereniging moet zelf ook een bijdrage van 90.000 Euro betalen. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden van het aannemersbedrijf Oranjewoud in de tweede week van juli.

 

Het is een uitzonderlijk zomerse dag als de pupillen hun rondjes van de lopathon rennen. De jongste kinderen lopen 12 minuten en de oudere jeugd 15 minuten. Zoals dat hoort bij een atletiekclub wordt eerst een goede warming-up gedaan. Starter Wim Scholten geeft met zijn pistool het begin- en eindsignaal.

Dat valt nog niet mee om met 25 –26 graden Celsius in de warmte hard te lopen. Maar alle ca. 25 deelnemers halen ongeschonden de finish. Doorzetters zijn het, ook al kost het de nodige zweetdruppels. Bij elke passage van het start-/finishvak kunnen ze water drinken. Familie, vrienden en bekenden betalen de rondjes en dan wil je natuurlijk wel wat laten zien. De pupillen willen straks ook graag trainen op een splinternieuwe baan.

Bij elke doorkomst krijgen de kinderen een stempel op hun kaart. De pupillentrainers rennen zelf ook enthousiast mee. Steven Geerts ziet er uit alsof hij de mazelen heeft, want zijn armen en handen staan vol met stempels. Na afloop is er voor alle pupillen een versnapering en limonade. Ze staan te dringen bij de lopathon-commissie onder leiding van Sacha Popping. Hoeveel rondjes heb ik? Hoeveel geld is dat? … En is dat genoeg voor een nieuwe baan? Niet helemaal natuurlijk, maar het is wel een mooie bijdrage van de pupillen voor de clubkas van AV Cialfo.

 

24-06-09 Lopathon AV Cialfo, Epe