Joni van Loon breekt polsstok bij recordpoging 

Arend-Jan Spierenburg presteert uitstekend bij Cialfo-clubkampioenschappen

Arend-Jan Spierenburg springt bij de Jongens-D 5.44 mtr. ver tijdens de clubkampioenschappen van atletiekvereniging Cialfo. Dit is de derde plaats op de nationale ranglijst van dit seizoen in zijn leeftijdsgroep. Ook zijn andere sprongen zijn van hoog niveau. Op de 80 meter horden evenaart het talent met 12.1 sec. zijn beste prestatie. Aan het einde van twee zonnige dagen sporten levert dit een record aantal van 4359 punten op; de vierde plaats bij de D-jongens in dit seizoen. Heel goed zijn ook de sprints bij de B-junioren. Julio Smid laat de klokken stilstaan bij 11.5 sec. op de 100 meter; Nancy van Petersen evenaart haar eigen record op de 200 meter met 26.4 sec. De clubkampioenschappen zijn in de atletiek de traditionele afsluiting van het outdoor-seizoen. Op de baan in Epe worden in totaal 10 Cialfo-records aangescherpt, vooral op de meerkamp.

Bij de mannen senioren zorgt Joni van Loon voor het meeste spektakel. Het is een curieus moment als hij bij een recordpoging bij het polsstokhoogspringen de stok breekt. Gelukkig blijft het gevaarlijke incident zonder gevolgen. Hij slaagt er uiteindelijk toch in om 3.00 meter te halen. Hiermee verbetert Joni van Loon een van de oudste Cialfo-records uit 1978. Op de 10-kamp vestigt hij een record-puntentotaal. De atleet is niet echt onder de indruk van de gebeurtenis en hij kan de wedstrijd afmaken. De gebroken polsstok wil hij als souvenir wel graag bewaren.

De clubkampioenschappen leveren veel goede prestaties op.  Bij de jongens pupillen-B evenaart Floris Timmer het Cialfo-record bij het hoogspringen met 1.15 mtr. Hij springt 3.56 mtr. ver. Bij de meisjes pupillen-A loopt Gerber Loman 3.51.0 min. op de 1000 meter en Marije Bosboom springt 1.20 mtr. hoog. Bij de meisjes-D sprint Isabelle Spierings naar 10.9 sec. op de 60 mtr. horden. Bij de meisjes-C wordt Willemijn van Laar met een constante reeks resultaten op alle onderdelen met grote voorsprong clubkampioene. Met hoogspringen (1.45 mtr.) en de hordensprint (12.8 sec.) scoort ze veel punten. Bij de meisjes-B wordt Sacha Popping kampioene met een nieuw record op de meerkamp van 3283 pnt. Ze is een goede werpster, maar Sacha Popping heeft ook progressie geboekt op andere nummers met o.a. 1.40 mtr. hoog. De volgende wedstrijd is de Herfstinstuif op dinsdag 7 oktober.