Bij de 20e editie van de Houtwijkkerstloop in Dronten heeft Tjibbe de Vries van AV Cialfo de halve

marathon bij de mannen-50 gewonnen in 1.19.58 u. Bij de vrouwen-40 is Anne van Schuppen tweede

geworden met 1.26.31 u.

 

Ook op de 10 kilometer is er succes voor de Eper vereniging. Jan van Ommen wint in 34.56 min. voor een andere Cialfo-atleet, Bas Mekking. De Veessenaar loopt met 35.50 min. een persoonlijk record. Bij de Houtwijkkerstloop is Henk Uitslag de beste Cialfo-loper op de halve marathon met een beste seizoenstijd van 1.17.53 u. Bij de vrouwen wordt Saskia Schutte zesde met 1.31.20 u.

 

In het polderlandschap rondom Dronten heeft de wind vrij spel bij deze wedstrijd, maar de temperatuur is met 8-9 aangenaam. Het is een verrassing dat Tjibbe de Vries zijn clubgenoot Wim de Weerdt bij de mannen-50 verslaat. Het duo treft elkaar elk jaar in vele wedstrijden. Beide atleten lopen al 25 jaar op hoog niveau. Maar De Vries is in goede vorm. Dat liet hij al zien in de Zevenheuvelenloop in Nijmegen, waar hij knap derde werd bij de mannen-50.

De Weerdt probeerde het wel in Dronten, maar hij had te weinig kilometers in de benen om zijn clubgenoot partij te geven. De Hattemer kon zich dan ook niet herinneren dat hij ooit 1.22 op de 21,1 km. gelopen had. Zijn persoonlijk record uit zijn seniorentijd is 1.06 u. Tjibbe de Vries heeft een verhuizing van Oldebroek naar Kampen achter de rug. Hij kan nu weer goed trainen. Dit resulteert in een mooie zege in Dronten bij de mannen-50 na een sterk gelopen race.