Zilveren medaille voor Jan van Ommen (M35) op NK-masters 

 

Op het NK-indoor voor de masters heeft Jan van Ommen een zilveren medaille veroverd in de categorie-M35 op de 3000 meter. De Hattemer liep een goede race in het prachtige Omnisportcentrum in Apeldoorn. Hij finishte in 9.09.09 min. Bernard te Boekhorst van Phoenix was een klasse apart met 8.49.52 min. Van Ommen had vantevoren gerekend op een tijd van ongeveer 9.25 min. maar het ging een stuk beter. Hij had nauwelijks verval. Achter de eenzame koploper liep hij in een groepje mannen, die streden om de medaille’s bij de mannen-40.

 

De Cialfo-loper probeerde nog wel het gat te dichten naar Te Boekhorst. Hij verrichtte wat kopwerk in de achtervolgende groep, maar hij zag al snel in dat dit zinloos was. “Te Boekhorst is veel te sterk. Ik kan wel meegaan maar dan loop ik mij stuk. Hij doet mee op het NK-cross. Die gaat een medaille winnen”. De Hattemer gaat niet naar Gilze-Rijen.

Met zeer regelmatige kilometers van net boven de 3 minuten was het al snel duidelijk dat Jan van Ommen tweede zou worden. In eerste instantie werd Jan van Ommen nog gevolgd door Ronald Derksen van AV Veluwe. De ‘snelste groenteboer van Nederland’ probeerde wel aan te klampen, maar dat lukte niet. Hij werd nog ingelopen door Mar-Hein van de Wiel (9.24.59) van DAK, die de bronzen medaille won bij de mannen-35.

Jan van Ommen heeft eenmaal getraind in de nieuwe indooraccommodatie in Apeldoorn. Lang geleden heeft hij indoor gelopen in de Ijsselhal in Zwolle en de Houtrusthallen in Den Haag. De lopers merken in de nieuwe hal wel dat de banen hoog door de bocht lopen. “In de wedstrijd ben je met andere dingen bezig. Dan let je daar niet op. Het is even wennen. Op indoorbanen is het ook altijd een beetje dringen, dat weet je”. Zijn volgende wedstrijd is de Euromaloop (10 EM) in Wapenveld. De medaillewinnaar heeft inmiddels het NK-10.000 meter ook in zijn agenda aangestreept.