Coopertest bij AV Cialfo

  

Atletiekvereniging Cialfo in Epe organiseert op dinsdag 17 maart een Coopertest op de baan van het sportpark Wachtelenberg. De eerste reeks start om 19.30 uur. De Amerikaanse arts Kenneth Cooper is de naamgever van deze bekende fitheidstest. Gedurende 12 minuten dient men zoveel mogelijk meters af te leggen. De kunststofbaan is 400 meter. De afstand wordt  opgemeten met een speciaal loopwiel, nadat de ronde’s geteld zijn.

Op een schema kan men vervolgens zien hoe het met de conditie gesteld is. In de tabellen wordt rekening gehouden met leeftijd en geslacht. De Coopertest is oorspronkelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de conditie van tienduizenden Amerikaanse militairen, maar wordt in de hele wereld gebruikt in allerlei sporten. Deelname voor niet-leden van AV Cialfo kost 2 Euro.

Op dezelfde avond wordt in Epe een loop over 1000 mtr. (19.50 uur) en 5000 mtr. (20.00 uur) gehouden. Het aanvangstijdstip is mede afhankelijk van het aantal lopers. De Coopertest wordt eenmaal per kwartaal georganiseerd door AV Cialfo. De atletiekbaan is aan de Grintgroeveweg op het sportpark Wachtelenberg in Epe. Voor alle inlichtingen kan men contact opnemen met Hennie Strunk, tel. 0578-616910.