Jay Sauer wint in Wapenveld (10 EM)

 

Podium 2e Kruidenloop

 

Drie Cialfo-vrouwen op erepodium bij 2e Kruidenloop

 

 

De 2e Euroma-Kruidenloop van AV De Gemzen krijgt twee goede winnaars op de 10 Engelse Mijlen in Wapenveld. Jay Sauer (Cifla-Nijmegen) wint bij de mannen in 54.43 min. Bij de vrouwen is veelvoudig nationaal kampioene Anne van Schuppen (Cialfo-Epe) te sterk voor de concurrentie met 1.03.10 u. Op het podium staat ze samen met haar clubgenote’s Saskia Schutte (1.07.10) en Marion van Oosten (1.07.22). Lekker weer eens 15 kilometer per uur gelopen, constateert Van Schuppen met genoegen. Het is een tijdje geleden dat ze dat redde, maar de inwoonster van Hulshorst komt steeds beter in vorm.

 

De loop vindt plaats met fantastisch lenteweer. De Kruidenloop is de opvolger van de Papierloop, die van de kalender verdween na sluiting van de papierfabriek van Stora Enso in Wapenveld. De atletiekclub uit Heerde slaagde er in korte tijd in om een nieuwe, goede sponsor te vinden enkele honderden meters verderop. Het bedrijf stelt faciliteiten beschikbaar voor de start en finish.

Het parkoers is nagenoeg onveranderd gebleven in de omgeving van de Ijssel en het kerkdorp Vorchten. In het open weidelandschap wil het weer nog wel eens spoken, maar daarvan was bij deze editie absoluut geen sprake. Het was uitstekend loopweer. In totaal hebben ruim 500 liefhebbers meegedaan aan deze loop op diverse afstanden.

 

Sauer en Van Ommen

Jan van Ommen van AV Cialfo (55.25) heeft het nog wel even geprobeerd om het Jay Sauer lastig te maken, maar de kleine Cifla-loper liet het niet zover komen. Het verschil bleef groot genoeg voor de winst. Het duo liep al snel weg bij de rest van het veld. Beide atleten vielen op door hun soepele loopstijl. Sauer

noteerde 1.10 op de halve marathon in Den Haag (City-Pier-City-loop). Hiermee werd hij 2e bij de mannen-35 op het NK. Sauer (37) loopt sinds februari 2003. 

“Prima tijd in Den Haag”, zei Hattemer Van Ommen, die de uitslagen in de gaten houdt. “Dat heb ik niet in de benen. Ik wilde graag in de 54 min. lopen, maar goed, het ging vandaag zeker niet slecht. Tuurlijk, ik had graag willen winnen, maar Sauer was gewoon sterker. Na zo’n 10 minuten was er al een gaatje. Af en toe kwam ik wat dichterbij, maar ik had het idee, dat hij nog wel wat harder kon als het echt had gemoeten. Hoe dan ook, ik ben best tevreden”. De winst bij de M40 is voor Peter Timmer (AV Veluwe) met 57.39 min. en  bij de M50 wint Tjibbe de Vries (AV Cialfo) met 1.02.42 u.