Goede werpnummers meerkamper Eelco Sintnicolaas

Succesvolle baanwedstrijd in Epe met prachtig weer

De internationale meerkamper Eelco Sintnicolaas is de bekendste atleet bij de 2e wedstrijd van het Deltion-baancircuit in Epe. Hij werpt de speer naar 61.40 mtr. (2e) en hij stoot de kogel naar 12.81 mtr. (1e). Daarmee blijft Sintnicolaas vroeg in het seizoen niet zo heel ver verwijderd van zijn beste prestaties. Vorig jaar is de atleet van AV’34 Europees kampioen geworden op de meerkamp bij de neo-senioren (in Kaunas). De Apeldoorner is zijn atletiekcarriere begonnen in Epe bij atletiekvereniging Cialfo. In het Oostenrijkse Götzis kan hij zich met een goede puntenscore op de meerkamp plaatsen voor de EK in Barcelona later dit jaar. De atletiekbaan in Epe is vorig najaar gerenoveerd. Er is een nieuwe toplaag aangebracht en voor de werpnummers zijn extra faciliteiten aangelegd.

Met ideale weersomstandigheden is er veel belangstelling voor deze baanwedstrijd. Er zijn 315 inschrijvingen. Dit circuit in de regio Ijsseldelta bestaat uit zes wedstrijden. De volgende wedstrijd op 14 mei zal niet in Zwolle plaatsvinden in verband met onderhoudswerkzaamheden. Dit wordt vermoedelijk Kampen. Daar zal op de 3000 meter worden gelopen voor de dagprijzen. De 4e wedstrijd is op woensdag 2 juni bij AV De Gemzen in Heerde en de 5e wedstrijd is op woensdag 30 juni bij AV Isala’96 in Kampen. De finale van het Deltion-baancircuit wordt gehouden op zaterdag 21 augustus (AV Athlos, Harderwijk).

Cialfo-uitslagen

Cialfo-atleet Joni van Loon werkt bijna een komplete meerkamp af met zes onderdelen. In een goede reeks prestaties lukt het hem om het clubrecord bij het hinkstapspringen te verbeteren. In Epe komt hij op zijn thuisbaan tot 12.32 mtr., een tweede plaats bij de mannen senioren. Op deze avond worden dagprijzen uitgereikt bij het hinkstapspringen. Bij elke wedstrijd staat een ander onderdeel op het programma, waarbij kleine geldprijsjes verdeeld worden. Ook zijn er premie’s voor circuitrecords. Arend-Jan Spierenburg (C-jongen) komt aan de start bij een oudere leeftijdsgroep. De Epenaar sprint bij de B-jongens naar 12.09 sec. op de 100 meter en en een fraaie 53.73 sec. op de 400 meter. Bij de A-meisjes werpt Sacha Popping de speer naar 33.74 mtr. en zij stoot de kogel 10.45 mtr. ver.

Atleet uit Sierra Leone

Op de sprint zijn er twee overwinningen voor de 22-jarige Solomon Bockarie uit Sierra Leone. Hij is in januari naar Nederland gekomen en opgevangen bij AV PEC 1910 in Zwolle. Hij loopt 11.12 sec. op de 100 meter en 22.75 sec. op de 200 meter. Bij de B-meisjes is er een goede 26.43 sec. op de 200 meter van Sharon Hendriks (AV34). Andere nationale prestaties zijn er van Jurriaan Wouters van AV Triathlon uit Amersfoort (jongens-B): 50.50 mtr. met de speer en de jonge Lisa Keuken van AV Horror uit Sneek met 1.60 mtr. bij het hoogspringen van de B-meisjes. Het Deltion-baancircuit is weliswaar regionaal opgezet, maar bij elke wedstrijd worden wel prestaties neergezet van nationaal niveau.