Zilveren plak voor master René Hondelink

Bij de Nederlandse kampioenschappen voor masters in Oosterhout heeft René Hondelink van atletiekvereniging Cialfo een zilveren medaille behaald bij het hoogspringen. Bij de mannen-60 heeft hij 1.46 mtr. gesprongen. In de trainingen voor de titelstrijd heeft de Vaassenaar zijn aanloop iets aangepast. Hij loopt nu een minder ruime bocht richting lat en die technische wijziging bevalt goed. Je bent nooit te oud om iets te leren, vindt hij. Verder heeft de voorzitter van de Eper club  zich zonder blessure’s kunnen voorbereiden op het kampioenschap. Vooral bij explosieve nummers als hoogspringen is het op oudere leeftijd lastig om blessure’s uit te sluiten. “Geen pijntje hier en geen pijntje daar. De voorbereidingen voor het NK zijn goed verlopen”, zegt Hondelink.

Op het NK was de bekende concurrentie weer aanwezig. Door opgelopen blessures op de eerste wedstrijddag was het aantal masters beperkt in Oosterhout”, vertelt de hoogspringer.

 

Bijna record-hoogte

“Als de vorm er is en je blijft fit, dan kan er een mooi resultaat op de borden komen. Ik ben gestart op een hoogte van 1.35 mtr. en sprong verder zonder problemen tot 1.46 mtr. Een verbetering van mijn p.r.(1.48 mtr.) bij de mannen-60 zat er aan te komen. Een hoogte van 1.49 mtr.was haalbaar, maar in de derde poging over deze hoogte was de hak spelbreker”. Bij deze laatste sprong werd de lat op het allerlaatste moment licht aangetikt en was het over en uit. Hiermee werd René Hondelink tweede achter Rob Dekker (1.52 mtr.)

Strijdlustig kijkt de atleet vooruit. “De hoogte van 1.50 mtr. komt in beeld bij het EK voor masters in Níyherigháza (Hongarije). Alles moet dan wel meezitten. Wel een uitdaging om naar uit te kijken.”  René  Hondelink is bij het EK-masters (15 tot en met 24 juli) ook ploegleider van het Nederlandse team.