Jonge Cialfo-atleet wil zich specialiseren op horden

Arend-Jan Spierenburg naar interland in Duitsland

 

Arend-Jan Spierenburg (atletiekvereniging Cialfo) is uitgenodigd voor de interland Westfalen-Nederland in het Duitse Lemgo. Hij zal zaterdag 4 september de 300 meter lopen. “Ik hoop op een goede race met mooi weer en misschien wel een ereplaats met een nieuw persoonlijk record. En natuurlijk hoop ik ook dat Nederland dit jaar weer gaat winnen. Ik ken de meeste C-junioren waar ik mee naar Duitsland ga. Deze ken ik van de gezamenlijke horden- en sprinttrainingen (Hortas) en van wedstrijden. Hierdoor zal het vast en zeker een mooie wedstrijd worden”. De 15-jarige atleet uit Epe is vooral goed op de hordennummers, maar hij beheerst ook meer atletiekonderdelen. Op de 300 meter horden staat hij derde op de nationale ranglijst met 41.33 sec. Bij C-junioren gaat het om jongens en meisjes, die 1995 en 1996 zijn geboren.

 

 

De afgelopen twee weekeinden heeft Arend-Jan Spierenburg meegedaan aan de nationale C-Spelen in Amsterdam en aan het Open Gelders-Overijssels kampioenschap in Zwolle.

“Ik was redelijk tevreden over mijn prestatie in Zwolle (100 meter meter horden in 14.44 sec.). Op de C-spelen een week ervoor was mijn prestatie op de 100 meter horden nogal teleurstellend door problemen met de start. Die problemen had ik niet bij de finale in Zwolle een week later. Ik kwam met deze race erg dicht bij mijn beste tijd van 14.31 sec. Ik had liever een podiumplaats gehad dan de vierde plaats, maar het is niet anders.”

 

Lange hordensprint

Je loopt älleen de 300 meter in de C-interland? Vorig jaar heeft hij 38.15 sec. gelopen. “Ja. Voor de estafette word ik waarschijnlijk niet geselecteerd omdat er snellere sprinters in de ploeg zijn op de korte afstanden”. Het is inmiddels al de tweede interland voor de talentvolle, jonge Epenaar. Vorig jaar was hij er ook al bij. In Almelo was het toen heel slecht weer, herinnert hij zich. “Mijn tijd was daar dan ook naar”.

Arend-Jan Spierenburg noemt de 300 meter horden als favoriet onderdeel. Volgend jaar wordt dit de 400 meter horden bij de B-jongens. Hij kan een snelle 400 meter lopen, dus er zijn goede mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.

“Ik train 3x per week. Op maandag bij de sprintersgroep van Fred van Gasteren, op woensdag hordentraining van Betty Hofmeijer en op vrijdag of zaterdag een loopprogramma wat ik zelf doe. De komende periode doe ik nog wat kleine wedstrijdjes. Daarna volgen de clubkampioenschappen van AV Cialfo. Kort daarna beginnen de trainingen voor het indoorseizoen.”