Bij de Hardloop4daagse in het Pinksterweekeinde zijn er twee Cialfo-deelnemers: Joris van de Meent (100 kilometer) en Bas Mekking (60 km.). Beide lopers maken bij dit meerdaagse hardloopevenement van AV Veluwe kans op een hoge klassering. Een ereplaats is mogelijk. Bas verdedigt zijn titel van vorig jaar.

Op vrijdagavond wordt gestart met 17,1 km. vanaf het sportpark Orderbos. De organisatie meldt alvast dat er valse klimmetjes in het parkoers zitten, maar eigenlijk is dat elke dag zo. Alle route's gaan door prachtige bossen en uitgestrekte natuurgebieden. Op vrijdag gaat de loop richting Hoog-Soeren. Wie de Cialfo-lopers wil aanmoedigen kan kijken op de website www.hardloop4daagse.nl voor tips, het programma en route-beschrijvingen. Het is mogelijk om mee te doen aan losse etappes.

Joris heeft er zin in en een halve dag vrij genomen om uitgerust aan de start te verschijnen. Hij zal op zaterdag en zondag twee maal lopen. "Wie doet me wat", zegt hij strijdlustig. Het tactische plan van Bas en Joris is om er direct de eerste etappe in te vliegen, zodat ze gelijk hoog in het klassement staan. Volgens Bas is de catering dik in orde. Er is veel eten en drinken ingeslagen door de twee atleten. Immers, na de finish moet gelijk weer aan het herstel gewerkt worden.