N.B. Joris van de Meent staat niet in de uitslagen van de tijdloop, de 4e etappe van de 100 kilometer. Zie het verslag van DAG 2. Hij heeft zich wegens ziekte afgemeld bij de wedstrijdorganisatie.

60 km.: 3e etappe, tijdloop (8,4 km.): 2. Bas Mekking, 29.56 min. (2e senior).

In de tussenstand na 3 etappe's van de 60 kilometer staat Bas op de 6e plaats in het overall-klassement met 2.27.21 u. Hij is 3e bij de senioren. Op Tweede Pinksterdag (13-6) wordt de 4e en laatste etappe gelopen (20,2 km.) vanaf kasteel Cannenburgh in Vaassen.

Bas: Bij de tijdloop start men in omgekeerde volgorde. De laatste loper/ster in het klassement begint als eerste aan de 8,4 km. "Omdat ik mijn concurrentie nog niet voorbij ben in het klassement moest ik eerder starten. Mijn doel was onder de 30 minuten te lopen en niet ingehaald te worden. Met deze tijd (29.56) heb ik een aardige tik uitgedeeld aan mijn concurrentie. Ben relatief rustig begonnen, ook omdat vanaf 1 km tot 3 km een aardig klimmetje op het programma stond met als ondergrond zand en gras. Daarna alleen maar versneld; wat goed was voor een tweede tijd overall. Alleen koploper Ralph Apeldoorn liep harder (heel veel harder), maar ik pakte veel tijd op mijn directe concurrentie, waardoor de nummers 3 tot en met 6 binnen 1,5 minuut van elkaar liggen. Ik ga voor de 3e plek in het overall-klassement, dus zal ik met Gaby van Caulil, Pim Quist, Johan Kats en Heleen Plaatzer moeten afrekenen.... dat maakt deze wedstrijd zo leuk ....zoveel strijd."

Cialfo op facebook

Volgende Wedstrijden

Zoeken

Login