Bas Mekking pakt ereplaats op 60 kilometer

Bas Mekking is 3e senior geworden op de 60 kilometer bij de Hardloop4daagse in Apeldoorn. Na 4 dagen strijd is hij wel een beetje moe, moet hij bekennen. De 4e etappe van 20,2 km. van kasteel Cannenburgh in Vaassen naar Apeldoorn heeft hij in 1.19.08 u. gelopen. De Cialfo-atleet hoopte nog een paar plekjes te stijgen in het totaalklassement, maar de concurrentie was te sterk. Ook weer een zware etappe, die slotetappe, zegt trainer Henk Liefers. De lopers/sters gaan door het Kroondomein.

"Helaas heb ik geen plekje kunnen winnen. De overall-uitslag geeft goed weer wie wat voor een niveau heeft op dit moment. Ik heb niet het idee dat ik het ergens verspeeld heb", zegt de snelle kaasboer.

Zijn titel van vorig jaar heeft hij niet kunnen prolongeren, maar de concurrentie is dit jaar ook sterker. De inwoner van Veessen kijkt tevreden terug op het meerdaagse loopevenement. Zijn voorbereiding is verstoord door een langdurige blessureperiode. Volgend jaar doet hij zeker weer mee met de Hardloop4daagse van AV Veluwe. In het najaar zal Bas Mekking de New York City Marathon lopen voor het goede doel, Kika.

Uitslag:

60 km., 4e etappe (20,2 km.): 5. Bas Mekking, 1.19.08 u. (3e senior);

Totaalklassement 60 km.: 6. Bas Mekking, 3.46.29 u. (3e senior).