Loopavond in Epe op dinsdag 21 juni

Op dinsdag 21 juni gaat Wim de Weerdt een aanval doen op het Nederlands record 2000 meter bij de mannen-55 in Epe. Op de accommodatie van atletiekvereniging Cialfo moet hij dan sneller lopen als 6.07.84 min. op de vijf rondjes op de baan. Voor de loopliefhebbers is er dezelfde avond een Coopertest, 1000 meter en 5000 meter. Eerder dit jaar is de Hattemer Nederlands crosskampioen geworden in zijn leeftijdsgroep. Op de EK-masters in het Franse Thionville heeft Wim de Weerdt ook op het podium gestaan met een zilveren plak op de halve marathon.

Een 2000 meter wordt niet vaak gelopen op de baan en daarom is deze afstand speciaal op het programma gezet. “Hopelijk is het weer goed en loopt de race naar verwachting”, zegt de atleet. Aan de vorm zal het niet liggen. Afgelopen weekeinde heeft hij nog een hele goede 57.50 min. op de 10 Engelse Mijlen gelopen in Rijssen, waarbij hij o.a. de vroegere internationale topper Marti ten Cate heeft verslagen.

 

 

Apeldoorners aan de start

Trainingsmaatje Jan van Ommen, ook uit Hattem, zou haaswerk gaan verrichten op de 2000 meter in Epe, maar hij is geblesseerd. De Weerdt hoeft echter niet alleen te lopen. Van het Runnersworldteam uit Apeldoorn komen o.m. aan de start: Tonnie Stouten (AV Veluwe), Ronald Derksen (AV Veluwe) en Cees Kraaijeveld (AV’34). Die pakken hun kans om de clubrecords op de 2000 meter bij hun verenigingen aan te scherpen. De lopers kennen elkaar goed, dus ze zullen niet te beroerd zijn om elkaar aan een snelle tijd te helpen.

De Weerdt heeft zich met schema’s van trainer Henk Liefers goed voorbereid op deze baanwedstrijd. “De trainingen in de afgelopen periode zijn goed gegaan. Een degelijke voorbereiding”. Zijn absolute toptijd op de 2000 meter is 5.46.6 min. “Maar dat is wel eventjes geleden”, lacht hij. “Eerst maar eens dat Nederlands record bij de mannen-55. Dat zou mooi zijn”. Daarna gaat de Cialfo-loper zicht richten op het Nederlands Kampioenschap halve marathon, dat begin oktober in Breda plaatsvindt.