Op de atletiekbaan van AAV36 in Alphen a/d Rijn gaan vrijdagavond 8 juli a.s.  de Nederlands Kampioenschappen junioren van start. Het toernooi eindigt zondagmiddag 10 juli. Op de startlijsten komen 3 namen van Cialfo atleten voor. Willemijn van Laar en Arend-Jan Spierenburg gaan vrijdagavond direct al aan de bak op de 400m horden. Zondag zal Willemijn ook nog op de 200 m sprint uitkomen. Broer Thomas van Laar zal eveneens vrijdagavond op de 800 meter aan de start verschijnen. De laatste maanden heeft Thomas goed door kunnen trainen, hoewel hij aan het begin van het zomerseizoen last had van een infectie aan een been. Zijn conditie had daardoor wel een tik opgelopen hetgeen terug te zien was in de wedstrijdresultaten. De gelopen tijden waren weliswaar in de buurt van zijn persoonlijk record (2.05.64) maar Thomas vindt het een reële ambitie rond de 2.02 te kunnen gaan lopen. “Een finaleplaats wordt heel moeilijk, maar je weet maar nooit”, aldus een strijdvaardige Thomas.

De voorbereiding van zus Willemijn van Laar naar het NK is goed verlopen. Ze heeft geen last gehad van blessures en heeft vrijwel altijd door kunnen trainen. Resultaat is dat dit seizoen  voor haar tot nu toe een top seizoen is geweest. Op alle afstanden -van de 100m t/m de 400m en de 100horden plus 400horden- liep Willemijn het ene na het andere persoonlijke record.  Meest aansprekend record vond ze de 1.05.40 sec  op de 400 horden.  Maar liefst 2,5 seconden sneller dan vorig jaar! Heel goed presteren op het NK is voor Willemijn het absolute hoogtepunt. Ze gaat er vanuit de finale te kunnen halen.  Op basis van de in dit outdoorseizoen gelopen tijden staat ze nl. 4e op de ranglijst. Haar terechte wens: “Ik hoop stiekem op een podiumplek, want de nr. 2 t/m nr. 6 liggen binnen een seconde van elkaar, dus er is van alles mogelijk”. Op de 3e dag van het NK, zondag a.s., komt Willemijn ook uit op de 200meter sprint.

Wie, meer dan stiekem, loert op een podiumplek op de 400m horden is Arend-Jan Spierenburg. Sinds zijn dikke persoonlijk record van 55.85 sec van 12 juni jl  staat Arend-Jan 2e op de nationale ranglijst. Hij is er zich van bewust dat dat niet automatisch straks een zilveren plak gaat opleveren. De concurrentie ligt daarvoor op de loer.  Over hoe het seizoen tot nu toe is verlopen is er een ambivalent gevoel. Zijn sprintsnelheid heeft zich goed ontwikkeld. Een lichte rug blessure echter belet hem de korte hordensprint op dit niveau te doen. Dat ongemak heeft zijn voorbereiding voor de 400 horden gelukkig niet verstoord.

 

Willemijn, Thomas en Arend-Jan