Wat een fantastische prestatie van Willemijn van Laar: de bronzen plak op de 400m horden op het Nederlands Kampioenschap voor Junioren. De door de avondzon rijkelijk overgoten atletiekbaan van AAV36 in Alphen a/d Rijn vormde een warm decor voor haar prestatie. Bijna nog was Willemijn in haar finale zelfs als tweede gefinisht maar haar 3e stek in een nieuw persoonlijk record van 64.55 seconden was al een “juweeltje”. 

 

 Willemijn op het podium voor de bronzen medaille

 

 

 

Wees getuige van de finale race van Willemijn:

Wellicht dat de inspiratie voor haar snelle tijd van broer Thomas afkomstig was. Ruim een uur vóór de finale van Willemijn had Thomas zijn serie op de 800m voltooid. En hoe!  Hij liet zich niet van de wijs brengen door de (op papier)  “snelle  jongens” die in zijn serie zaten. Tot op 650 meter zat Thomas nog in het kwartet dat voorop liep.  Door een tempoversnelling in die groep moest hij een klein gaatje laten vallen maar Thomas bleef, voor wat hij waard was, doorknokken tot op de streep.  En die waarde betaalde zich uit in een nieuw persoonlijk record van 2.04.18 Hiermee bleef hij weliswaar buiten een plaats in de finale maar met  zo’n inzet en strijdlust is alleen waardering op zijn plaats

Zie hier het laatste stuk van de 800 meter van Thomas:

 

Tja: vreugde en verdriet binnen 10 minuten.  De blijdschap voor het brons van Willemijn stond nog breed op de gezichten van de aanwezige Cialfo-fans toen Arend-Jan Spierenburg van start ging voor zijn 400m horden finale.  Tot verbijstering van iedereen kreeg Arend-Jan in verband met een “valse start” de rode kaart voorgehouden.  Volgens de starter had Arend-Jan bewogen tussen het commando : “klaar” en het startschot.  Op zo’n moment kan het gevoel van teleurstelling niet of nauwelijks omschreven worden. Dat spreekt vanzelf.  Een potentiele zilveren medaille is in rook opgegaan! Een halfuurtje later zijn de videobeelden van de valse start (geleverd via  de Hortascamera) uitgebreid bekeken op de grootbeeld televisie  in de kantine van AAV36.  Technisch gedelegeerde Jan Bockweg en 2 juryleden kwamen tot de eensluidende conclusie dat de beslissing van de starter verdedigbaar was.  Dat de gewraakte beweging van Arend-Jan minimaal was doet daar blijkbaar niet aan af.

Kijk zelf naar de beelden van de bewuste start. Arend-Jan zit in baan 2.  (Hoe scherp is uw oog?):

 

 Hoe dan ook:  kop op AJ, jij bent voor ons de nummer twee!!!!!!