Podiumplaatsen voor Wim de Weerdt en Saskia Schutte

Wim de Weerdt wint de 10 kilometer in Voorthuizen bij de mannen-55 in 35.13 min. Saskia Schutte wordt 3e bij de vrouwen-35 in een nieuw persoonlijk record: 39.49 min. Bas Mekking scoort een beste seizoenstijd op de10 km. met 35.20 min. Het trio Cialfo-lopers, dat is uitgenodigd voor de galarun doet goede zaken in deze wedstrijd. Het is een miezerige regen op deze woensdagavond; onplezierig voor de toeschouwers, maar prima loopweer voor de deelnemers bij dit Loopfestijn.

Er zijn Keniaanse zege’s in Voorthuizen met 28.48 min. voor Stephen Chelimo en 32.59 min. voor Susan Chepkemei. Na een aanloop zijn er 5 ronde’s van1860 meterdoor het dorp.

De Weerdt en Mekking hebben een tijd “hoog in de 34 minuten” in gedachten, maar dat gaat dit keer nog net niet lukken. De Weerdt is iets sneller weg als Mekking. Na 7-8 kilometers komt Mekking dichterbij, maar Wim de Weerdt herpakt zich met een snelle laatste ronde van1860 meter. De Hattemer heeft een nieuwe beste seizoenstijd (drie seconden sneller) en een nieuw Cialfo-record bij de mannen-55. “Dan moet het maar gebeuren bij de Wiezoloop op 23 juli in Wierden. Dat parkoers ligt me misschien beter”.

Goede vorm Saskia

Saskia Schutte etaleert opnieuw haar uitstekende vorm in 2011. Bij de Bank-tot-Bankloop heeft ze haar 15 kilometer-tijd in één keer met twee minuten aangescherpt. Ook in Voorthuizen loopt de inwoonster van Veessen een strakke race. De start is misschien niet zo snel, maar ze verliest ook geen tijd in het tweede gedeelte. Dit resulteert in een nieuw persoonlijk record en een mooie 3e plek bij de masters-35. Haar volgende wedstrijd is de halve marathon in Dalfsen, begin augustus.