Joni van Loon heeft atletiekkriebels

In het derde weekeinde van augustus wacht er een grote sportieve uitdaging op Cialfo-atleet Joni van Loon: de wereldkampioenschappen 20-kamp in Lisse. Hierbij worden in twee dagen alle gebruikelijke atletiekonderdelen op de baan afgewerkt. De 22-jarige inwoner van ’t Harde heeft er ervaring mee. Vorig jaar heeft hij voortreffelijk gepresteerd in Delft, waarbij hij 9371 punten heeft behaald. Hiermee heeft hij zijn visitekaartje afgegeven in de wereld van de meerkampers. Zoals elke sporter met ambities legt hij de lat nu hoger. Hij denkt dat 10.000 punten haalbaar is als hij de twee dagen in Lisse goed doorkomt.

De multi-sporter van atletiekvereniging Cialfo in Epe kan slecht stil zitten, zegt hij zelf. Met de dubbele meerkamp heeft hij een sportief doel. Eerder dit jaar heeft Joni van Loon een 14-kamp in het Finse Helsinki gewonnen met een nieuw puntenrecord voor neo-senioren. De atleet is weinig geblesseerd en hij kan veel trainingen en wedstrijden goed verwerken. Zijn herstel is goed. Dat is een belangrijk voordeel als je dergelijke extreme uitdagingen aangaat.

In Lisse is het vooral belangrijk om de krachten goed te verdelen. Het zijn twee dagen met zware inspanningen, waarbij niet alleen verschillende sprintnummers gedaan worden maar ook een10.000 meter. Alle werp- en springnummers in de atletiek worden gedaan. In de voorbereiding naar de WK gaan de spring- en hordennummers heel goed en zijn blessure’s buiten de deur gebleven. In de laatste weken wordt vooral gewerkt aan de explosiviteit. De basistraining is achter de rug en de conditie is in orde.