Iris, Jim en Desi in het Olympisch Stadion in Amsterdam

Op zondag 31 juli is het dan zover; de finale van de 1K Runaway in het Olympisch stadion in Amsterdam. Iris liep een goede race en eindigde met 4.43 min. op de 13e plaats. Zelf was ze minder tevreden, al was het een behoorlijke verbetering van haar PR. Daarna was Jim aan de beurt bij de jongens van 7 jaar. Jim had zich geplaatst met een tijd die goed was voor een 7e positie in het veld en dan ook nog eens 7e worden in zo’n groot stadion is natuurlijk super! Net geen PR, maar 4.07 min. is zeker goed op een 1000 mtr.

Desi met goede tijd

Desi liep vervolgens een goede vlakke race in de categorie meisjes 9/10 jaar. Op die leeftijd tekent het leeftijdsverschil zich toch wel af, dus als 9-jarige als 12e over de streep komen met 3.43 min. is echt wel goed! Een hele goede tijd van Desi! In de voorrondes hebben meer dan 1000 meiden meegedaan. En nu alle drie pupillen op naar de kwalificatie voor volgend jaar!

Daarna is natuurlijk iedereen nog blijven kijken naar de finales van het NK-atletiek senioren met de Nederlandse toppers bij o.a.  hinkstapspringen, polstokhoogspringen en diverse looponderdelen.

jimrunwaway

irisrunwaway 
 

Volop aktie tijdens de finale van de jongens  7 jaar – Jim met nummer 7

 

Finale meisjes 7 jaar - Iris 3e van links