Eind juli heeft Bas Mekking het schema gepakt voor de trainingen voor de New York City Marathon. Hij loopt in de ‘Big Apple’ voor het goede doel: Kika (Kinderen Kankervrij). Inmiddels heeft de atleet uit Veessen al een bedrag van 6572 Euro aan donaties ontvangen. Recent zijn er grotere bijdragen binnengekomen van de Horsthoekschool en de Jenaplanschool in Heerde.

“Meer kilometers maken met de nodige variatie”, zo vat de Cialfo-loper het marathonschema samen. “In het afgelopen jaar ben ik voornamelijk bezig geweest om mijn basisvorm en conditie op peil te krijgen”. De omschakeling naar het marathonschema “voelt goed”, zegt Bas Mekking. Hij loopt nu meer als100 kilometerper week.

Begin juli heeft hij een persoonlijk record gelopen op de 15 kilometerin Heerde (Bank-tot-Bankloop) met 53.58 min. De komende maanden staan er nog 4 wedstrijden op het programma voor de tempo-hardheid en om inzicht te krijgen in de vorm. De New York City Marathon is op 6 november. Hij wil onder de 2.40 u. finishen. De trainingen van Mekking zijn te volgen via de website van zijn winkel: www.puurinheerde.nl op de pagina Run for Kika Marathon New York 2011. Via een link kan men doneren. Met deze actie is al bijna 600.000 Euro opgehaald voor Kika.