Paraplu omhoog en regenjas dicht in Apeldoorn

Wim de Weerdt is de snelste Cialfo-loper in de Runnersworldloop in Apeldoorn. Met 35.21 min. wint hij ook in zijn leeftijdsgroep 50-plus. Het regent fors tijdens deze wedstrijd maar de prestaties zijn uitstekend. De buien geselen de lopers/sters. Voor supporters en publiek is het zaak om de paraplu op te steken en de regenjas dicht te trekken. Het is een snel stratenparkoers in Apeldoorn-Zuid (wijk De Maten), waar de organiserende vereniging AV Veluwe de regie altijd goed in handen heeft. Bij de mannen wint Jermaine Goveia (33.01 min.) en bij de vrouwen Ruth van de Meijden (35.12 min.). De winnares glijdt nog uit maar de valpartij heeft geen gevolgen.

Vorige week wilde het allemaal niet lukken bij drukkende weersomstandigheden op de halve marathon in Dalfsen. “Slechte wedstrijden moet je vergeten”,is zijn motto. In Apeldoorn zit Wim de Weerdt direct goed in de race. Een hoog tempo kan hij tot het einde volhouden. “Ja, de kilometertijden heb ik niet, maar het ging goed. Ik kon door die regen en druppels op het horloge mijn tussentijden niet goed zien. Maar de gegevens zijn wel opgeslagen, dus ik zal thuis eens kijken”. Dit jaar wil De Weerdt nog graag een keertje een 34’er lopen op de10 kilometer.

“Het moet een beetje mee zitten”, weet de routinier. “Dan is er weer wind of je hebt je dag niet”. In ieder geval is 2011 een zeer succesvol jaar voor de Hattemer. Hij is op de EK in Frankrijk tweede geworden op de halve marathon voor masters-50.

De Weerdt wordt in Apeldoorn achterna gezeten door Bas Mekking uit Veessen. Het verschil wordt niet groot en Mekking komt nog in de prijzen met een vijfde plaats en een mooie 35.24 min. De voorbereiding van de Cialfo-atleet op de New York City Marathon gaat naar wens. Jan van Ommen staat met een blessure aan de kant.

Hattemer Wim de Weerdt heeft in augustus en september een druk wedstrijdprogramma na een relatief rustige vakantietijd. Hij is een graag geziene gast bij veel lopen. De kilometeromvang gaat de atleet weer opvoeren. Begin september wacht een trainingsstage op Lanzarote (Canarische eilanden). In het voorjaar is Wim de Weerdt Nederlands crosskampioen geworden bij de mannen-50. Inhet najaar kan hij op herhaling. Door een nieuwe kalender van de Atletiekunie is er de bijzondere situatie dat in 2011 twee maal een crosskampioenschap gelopen wordt. In november is Tilburg het decor voor de titelstrijd.