Impressie van de 2e dag van de wereldkampioenschappen 20 kamp in Lisse.

Hoewel de temperatuur al zeer aangenaam is, lijkt het toch al een zware klus. ’s-Morgens om 09.00 uur al de 110 meter horden terwijl je de dag er voor een 10-kamp hebt afgewerkt.  Ga er maar aan staan. Trainingsmaatjes Willemijn van Laar en Arend-Jan Spierenburg en sprinttrainer Fred van Gasteren hebben zich op de vroege zondagochtend bij de fanclub van Joni gevoegd. Els Viester, trainingsmaatje in de  mila groep van Henk Liefers is daar sinds vrijdagavond al. Vriendin en familie van Joni completeren de fanclub, steeds zo rond de 15 man in aantal. En die zijn niet voor niets gekomen!

Direct bij binnenkomst op de atletiekbaan van De Spartaan in Lisse voel je de bijzondere sfeer van dit evenement. Informeel, vriendelijk, ontspannen. Aan de atleten kun je zien dat de zware 1e dag van dit WK een hechte sociale band heeft gesmeed. En in de loop van de dag wordt de sfeer er alleen maar leuker op. Het programma van deze zondag heeft een ruimer chronoloog dan de zaterdag. Er zitten wat langere pauzemomenten in.  Dat biedt de fans van Joni de ruimte om ook de prestaties in de andere categorieën te volgen, bijvoorbeeld bij de Masters. Omgekeerd heeft Joni  alle tijd te “chillen” met zijn fans en hen bij te praten over zijn prestaties en de relatie daarvan met die van de andere atleten. Joni heeft het fantastisch gedaan. (Klik hier http://www.youtube.com/watch?v=c7JF3jItfts voor zijn eerste reactie ná de afsluitende 10K). Het meest trots is Joni op zijn geweldige prestatie op hinkstapsprong.  (klik hier http://www.youtube.com/watch?v=pySV4JVcFi8 voor die mooie sprong). De resultaten  op de 20 onderdelen zijn of worden op deze site gepubliceerd. De afsluitende 10 kilometer om 20.30 uur is een geweldige apotheose. Alle mannencategorieën starten tegelijk op twee verschillende plekken.   De invallende schemer biedt steeds meer ruimte aan het ontstoken kunstlicht.   Op de finish van de 10K bereikt de sociale cohesie zijn absolute hoogtepunt. De gefinishte atleten wachten allemaal achter de finishlijn op de anderen die hun 25 rondjes nog niet hebben afgewerkt.  De laatste die finisht wordt ook als een held opgevangen.  Een indrukwekkend en bijna onwerkelijk schouwspel.

De cialfo fans zijn het met elkaar eens: dit hadden ze niet willen missen.  Zeker niet, nu Joni een keurige 5e plek heeft veroverd in een nieuw puntenrecord van ovder 10.000 punten! Arend-Jan probeert zich voor te stellen wat het met je lijf doet; wat het betekent voor het niveau van je individuele onderdelen. Els is onder de indruk van de bijkomende tactiek en het tussenliggende rekenwerk: op welk onderdeel kunnen er punten worden “gepakt” en wanneer zal de concurrentie weer langszij komen etc..Fred is onder de indruk van Joni’s veerkracht, zeker ook de mentrale veerkracht. Het koppie moet immers ook fris blijven.  Hij is benieuwd naar het herstel van Joni de komende weken.

 

start van de 10 km

De start van de 10 km