De Weerdt snel in Gramsbergen

Wim de Weerdt heeft maandagavond een snelle 34.48 min. op de 10 kilometer gelopen in Grambergen. Hij wint met ruime voorsprong in zijn categorie bij de mannen-50. De 55-jarige Hattemer wordt 5e in het totaalklassement. De Cialfo-loper is enthousiast over zijn tijd, want hij loert al een tijdje op de 35-minutengrens op de10 km. “Fantastisch loopweer. Koel, fris weer. Het ging geweldig”, zegt hij opgetogen. Wim de Weerdt vestigt een nieuwe clubrecord bij de mannen-55. Hij verbetert zijn beste seizoenstijd met 25 seconden.

En de snelle master uit Hattem heeft alle reden om blij te zijn. “Het is vier jaar geleden dat ik zo snel ben geweest. Ik ben dit jaar al een paar keer in de buurt van de 35 minuten gekomen, maar telkens lukte het niet om onder die grens te duiken. Dan is het te warm; dan is er weer wind. Of ik heb niet de goede vorm. Vandaag lukte het wel”.

Flink gas gegeven !

De Lichtstadloop kent een aanloopronde en vier rondjes. Wim de Weerdt heeft voortdurend zitten rekenen. “Ik heb in mijn eigen tempo veel alleen gelopen. Ik heb telkens achterblijvers kunnen inhalen. Dan heb je een richtpunt. Laatst kon ik na 8 kilometer niet meer doortrekken, maar vandaag heb ik het laatste gedeelte flink gas gegeven !”. Met een toptijd als resultaat.