Hattemer Wim de Weerdt boekt een mooie overwinning in de 21e Salverda Berkumloop in Zwolle. Bij de mannen-50 wint hij met exact 36 minuten. De snelste Cialfo-loper is Joris van de Meent. Hij wordt 7e bij de senioren met 35.23 min. Afgelopen zaterdag is De Weerdt nog derde geworden bij de Fish-Potato-Run in de Noordoostpolder van Urk naar Emmeloord. Komend weekeinde wil hij wat laten zien op de halve marathon in zijn eigen Anton Pieck-stad Hattem. Jan van Ommen kan niet meedoen in zijn woonplaats Hattem. De atleet is geblesseerd. Van Ommen heeft een gebroken teen.

De wedstrijden in Emmeloord en Zwolle zijn voor Wim de Weerdt testen om te kijken hoe het met de tempohardheid is gesteld. De 55-jarige loper heeft een goede trainingsstage op Lanzarote achter de rug. Toch vond hij het warm in de Noordoostpolder door de broeierige vochtigheid. “Ik heb vrij constante kilometertijden kunnen lopen. Ik hoefde mij niet te forceren”. Dat heeft hij dinsdagavond in Zwolle ook niet gedaan als de weersomstandigheden een stuk aangenamer zijn.

Twee kampioenschappen in agenda

Bij de Salverda Berkumloop verslaat hij onder meer Apeldoorner Ton Smit, de nieuwe Nederlands kampioen op de10 km. bij de mannen-60. Wim de Weerdt loopt bij de masters-55. Hij is al Nederlands crosskampioen, maar door een wijziging in de agenda van de Atletiekunie doet zich een unieke kans voor om in hetzelfde jaar nogmaals kampioen te worden. In november wordt in Tilburg voor de tweede keer in 2011 een NK-cross voor masters gehouden. Daarvoor heeft de Cialfo-atleet nog een andere datum in zijn wedstrijdagenda onderstreept. Op 2 oktober is het NK-halve marathon in Breda. Wim de Weerdt heeft dit jaar zilver behaald op het EK-halve marathon in het Franse Thionville. Hij realiseerde daar een tijd van 1.17.07 u. Dat is zijn beste seizoenstijd en die moet in Hattem maar eens verbeterd worden, blikt hij optimistisch vooruit naar komend weekeinde.