Snelle tijd voor Saskia Schutte op 10 km.

De Weerdt 5e op halve marathon in eigen IJsselstad

In zijn thuiswedstrijd wint Wim de Weerdt de halve marathon bij de mannen-50 in 1.17.02. Dit is een nieuwe beste seizoenstijd. “Direct na de wedstrijd was ik teleurgesteld, maar later realiseerde ik me dat ik best goed had gelopen. Het is een goede generale repetitie voor het Nederlands kampioenschap halve marathon bij de masters dat over twee weken plaatsvindt in Breda”. Op de 10 kilometer bij de vrouwen is er een uitstekende prestatie van Saskia Schutte (AV Cialfo) uit Veessen. Ze wint met 39.17 min. en ze verslaat onder meer Hellen de Vries van AV PEC 1910 uit Zwolle.

Na een goede voorbereiding gaat Wim de Weerdt zeer gemotiveerd van start op de halve marathon in Hattem, die georganiseerd wordt door AV De Gemzen.. “Het ging tot kilometer 16 super. Ik kon toen nog een eindtijd van 1.16 u. verwachten. Vervolgens kon ik na km. 16 het tempo met moeite strak houden. Johan Kats snelde voorbij. Dat had ik niet verwacht. Dan krijg je een dreun. Gelukkig kon ik kort daarna het tempo weer hervatten en finishte ik toch nog in 1.17.02 u.” Geen 1.16 u. voor Wim de Weerdt, zoals hij had gehoopt, maar natuurlijk wel een prima optreden in de eigen Ijsselstad.

De 55-jarige Hattemer hoeft slechts aan 4 atleten voorrang te verlenen. Hij wordt 5e in het overall-klassement. De zege op de halve marathon gaat naar Jay Sauer van Cifla in 1.13.49 u.

Wim de Weerdt concludeert: : “Gezien de trainingsstage op Lanzarote en de 3 wedstrijden in 7 dagen ben ik dus zeer tevreden. De wedstrijd in Urk “(Fish-Potato-Run) heeft er wel ingehakt vanwege de warmte en de grote luchtvochtigheid. Zo nu ga ik goed uitrusten en de benen soepel houden.”