NK-cross masters op zaterdag 26 november in Tilburg

De Weerdt hoopt op een podiumplaats

“Hopelijk wordt het een podiumplaats”, zegt Cialfo-loper Wim de Weerdt. Komende zaterdag 26 november doet hij mee aan het Nederlands Kampioenschap Cross in Tilburg. De Hattemer loopt in de leeftijdsgroep van de masters-55. De Weerdt is de regerend kampioen. De afstand is relatief kort met5600 meter. “De cross is niet echt mijn ding en de afstand is erg kort. Ik ben beter in stratenwedstrijden van 15 tot en met 30 kilometer”. De Weerdt is Nederlands kampioen op de halve marathon en op de EK-masters in Frankrijk heeft hij zilver veroverd op de 21,1 kilometer.

Bescheiden als altijd, zegt hij voorzichtig dat hij weer hoopt mee te doen voor de ereprijzen. Maar bij de masters in Nederland kennen ze Wim de Weerdt natuurlijk allemaal, want hij doet al heel lang mee in de top. Het merkwaardige feit doet zich voor, dat er dit jaar twee maal een nationaal kampioenschap cross wordt gehouden. Dit komt door een wijziging van de wedstrijdkalender van de Atletiekunie. Het NK-cross in alle leeftijdsgroepen is voor drie jaar toegewezen aan Tilburg en wordt gecombineerd met de Warandeloop. In het voorjaar is Wim de Weerdt al nationaal kampioen geworden bij de mannen-55 op de cross. Of hij dit kan herhalen? “Het is moeilijker om aan de top te blijven dan er te komen” 

Voetblessure

De trainingen zijn goed gegaan. “De benen zijn in orde”. Bij de halve marathon in Epe begin november heeft hij nog last gekregen van zijn voet na een valpartij, maar die blessure is voorbij. De Weerdt finishte wel op een fraaie tweede plaats, maar na afloop deed de voet toch lelijk zeer. Wie zijn de concurrenten in Tilburg? “Ik kijk niet zo naar mijn tegenstanders. Ik loop voor mezelf en zet mijn beste beentje voor. Ik zie na de wedstrijd wel hoe het is gegaan. Hopelijk wordt het een podiumplaats in Tilburg bij het NK-cross”.