Tilburg, NK-cross masters/ Warandeloop, 26-11-2011:

Wim de Weerdt wint zilveren NK-plak

"Heel goed", zegt Wim de Weerdt op de vraag hoe het gegaan is op het NK-cross voor masters in Tilburg. Hij wint een zilveren medaille bij de mannen-55 met 20.53 min. op de 5600 meter. De atleet van atletiekvereniging Cialfo in Epe kan goed uit de voeten in de Warande. Het is een snelle start met een groot veld deelnemers. "Die oudjes lopen nog hard", zegt de Hattemer, die een beetje in de drukte terecht komt. Via de zijkanten moet hij inhalen. Hij moet zijn plek veroveren. Het weer in Brabant is prima

"Ja, in het begin heb ik veel mensen ingehaald. Dat lukt niet altijd, want soms is het te smal en dan moet je achter elkaar lopen". Het zijn drie rondjes in het Tilburgse park met een Berenkuil en wat boomstammen om het de crossers lastig te maken. Het parkoers ligt er goed bij. Jaarlijks wordt er de Warandeloop gelopen, een grote (inter)nationale cross. Dit jaar is ook de titelstrijd in Tilburg. "De organisatie is perfect", zegt Wim de Weerdt.

nkcross2011 2

Op het parkoers kunnen de snelle lopers goed uit de voeten. Voor De Weerdt is de afstand relatief kort, maar na een ronde loopt hij toch op de 2e plek in zijn leeftijdsgroep mannen-55. Er zit nog een Belg voor hem, maar die doet natuurlijk niet mee voor het Nederlands crosskampioenschap. De koploper in zijn leeftijdsgroep is steepleloper Martien van Hoorn. "In de derde ronde ben ik wel dichterbij gekomen, maar het is niet genoeg". Van Hoorn is 25 seconden sneller en hij wordt kampioen. Maar de Weerdt is bijzonder tevreden met zijn zilveren plak. "Hij heeft dit jaar vier kampioenschapsmedaille's gewonnen", zegt zijn trainer Henk Liefers, "Dan doe je het heel goed". De komende periode heeft De Weerdt nog enkele crossen aangestreept in zijn agenda. Hij zal ook de halve marathon in Dronten lopen.