Succes voor AV Cialfo in Vaassen

Jan van Ommen wint Midwinterloop

Jan van Ommen uit Hattem wint de 10 Tien Engelse Mijlen (16,1 km.) in Vaassen in 57.44 min. De organisatie van voetbalclub C.S.V. VIOS heeft het parkoers iets moeten aanpassen in verband met sneeuw- en ijsresten, maar er kan in ieder geval gelopen worden. Dat zorgt voor tevredenheid bij de ruim 400 deelnemers, want door het winterweer van de afgelopen weken zijn veel lopen afgelast. Bij de vrouwen gaat de zege naar Anne van Schuppen (50), jarenlang een van de Nederlanderse toppers in de wegatletiek. Beide winnaars zijn van AV Cialfo. Ze finisht na 1.09.38 u. op het sportpark aan de Woestijnweg. Joris van de Meent maakt het succes van de Eper club kompleet door de 10 kilometer te winnen in 35.43 min. Henk Liefers is hun trainer.  

 

Trainen met winterweer


De lopers en loopsters krijgen met wat buiïge regen en wind te maken, maar iedereen lijkt opgelucht dat het evenement doorgang kan vinden. Hoewel, door het winterweer heeft menige deelnemer minder kunnen trainen. Jan van Ommen: "Nou, ik heb de meeste trainingen wel kunnen doen. Ik heb wat rug- en hamstringproblemen en dan ben je voorzichtig. Ik moet dat goed in de gaten houden. Veel crossen doe ik niet, want dan loop je meer risico op een blessure. Ik kom hier graag in Vaassen. Het is een mooi stratenparkoers in de bossen richting Kroondomeinen."  De Hattemer heeft inmiddels vier overwinningen in de Midwinterloop.

 

Regio-wedstrijden

"Ik moest een beetje op gang komen, maar daarna ging  het toch gemakkelijk", zegt de winnaar. Voor een snelle eindtijd is Jan van Ommen niet naar de Midwinterloop gekomen. "Ik loop wat wedstrijdjes in de regio. Het is dichtbij. Vorig jaar is de loop afgelast en gelukkig gaat het dit jaar wel
door". Volgende week start de Cialfo-loper op de halve marathon in Heerde van AV De Gemzen. Ook om die reden heeft hij in Vaassen een beetje de hand aan de rem gehouden. Clubgenoot Bas van Beek uit Epe wordt tweede met 58.08 min. Alleen deze twee lopers blijven binnen het uur in Vaassen.