Alpe d’HuZes vindt plaats op 9 juni 2011

Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Het evenement dat zes jaar geleden is begonnen met een klein fanatiek clubje fietsers is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sponsorevenementen van Nederland met een deelnemersveld van 3000 sporters. In 2011 gaat Alpe d‘HuZes zich hard maken voor sneldiagnose voor kankerpatiënten.

Arnold gaat fietsen en lopen

Op 9 juni 2011 wil Cialfo-loper Arnold Bredewolt een wel heel bijzondere prestatie neerzetten. In plaats van alleen te fietsen gaat hij proberen om de 14 kilometer lange weg op de berg twee keer hardlopend en twee keer fietsend te bedwingen.  Vanuit sportschool Bijsterbos in Heerde gaan volgend jaar twee teams van 10 personen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding in Nederland. De meeste deelnemers gaan op de fiets naar boven en vorig jaar hebben 200 lopers de tocht naar de top volbracht. De loop-fiets-combinatie komt niet vaak voor en het is voor Bredewolt een grote uitdaging.

 

 

Een op de drie mensen krijgt in het leven te maken met kanker. Doordat ook in zijn omgeving verschillende mensen met deze ingrijpende ziekte te maken hebben gehad, was het voor hem al snel duidelijk dat hij dit jaar zijn energie voor het sporten wil omzetten in een bijdrage voor het KWF. Wat hem in het bijzonder aanspreekt van Alpe d’HuZes is dat ze uitsluitend met vrijwilligers werken, de organisatie voert een zogenaamd anti-strijkstokbeleid.

Wil je Alpe d’HuZes sponsoren??

Als iedereen met een euro steunt is het effect groot!

Door de onderstaande link te openen gaat sponsoren heel gemakkelijk.??

 

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/arnoldbredewolt/arnold-diederik-bredewolt/