Goede deelname bij halve marathon in Heerde

Ereplaatsen Cialfo-atleten in Zwolse Bos

(verslag organisatie AV De Gemzen)

 

De Puur! Zwolse Bos loop-halve marathon is er één voor lopers met inhoud. Heb je dat niet, dan is het een zware tocht. Maar over twee-drie weken merk je dat deze loop je sterker heeft gemaakt. Het waren twee mannen die lang samen aan de leiding liepen op de halve marathon: Danny van den Ham van het Utrechtse Hellas en Simon Visser van Isala '96 uit Kampen. Het was Danny die op het eind bij de leeggestreden Simon wegliep en de overwinning in deze 29e editie voor zich opeiste in 1.16.03. Als tweede in de wedstrijd en als eerste bij de mannen 40 eindigde Jan van Ommen van Cialfo uit Epe. De Hattemer liep een heel sterk laatste deel en finishte op 23 seconden, kort daarna gevolgd door Simon Visser. Op de 4e en 5e plaats kwamen de eveneens zeer sterk lopende Gemzen Martijn Schakelaar (1.18.15) en Hans van Renselaar (1.19.34 en 2e bij de mannen 40) over de streep. Bij de mannen 50 ging de overwinning naar Wim van Rijswijk van het Apeldoornse AV '34 (1.20.37) voor Wim de Weerdt van Cialfo (1.22.57). Snelste vrouw was Mariette ten Bokkel van Atletico '73 uit Gendringen. Zij bleef nog royaal binnen de 1.30 (1.29.21) en hield de als tweede eindigende Saskia Schutte van Cialfo op ruime afstand.

 

 

Strakke tijd op 10 kilometer

In totaal konden 366 inschrijvingen genoteerd worden en zoveel waren er sinds 1988 niet meer geweest. De meeste deelnemers liepen de opgewaardeerde 10 km. Opgewaardeerd omdat het parcours sinds kort gecertificeerd is en er prijzen beschikbaar waren gesteld door de sponsor Puur!. Winnaar van de 10 km werd Cialfo-atleet Joris van de Meent. De Heerdenaar liep met 35.19 een strakke tijd. Op een kleine halve minuut kwam de in Groningen studerende Epenaar Edwin Slijkhuis over de streep en als derde finishte Fred Exterkate van de BB Lopers. Ook bij de dames werd hard gelopen. In de laatste honderden meters wist Corelien Kloek (Hellas) Hellen de Vries (PEC 1910) op afstand te houden (39.05 om 39.10). Op de derde plaats eindigde Anne van Schuppen (Cialfo). 

De 5 km lopers liepen hetzelfde parcours als bij de Sintloop in december. Toen lag er echter sneeuw op de paden en dat was lastig lopen. Nu kon er lekker voluit worden gegaan en dat deed Jeroen Kwakkel van De Gemzen het best: 17.19. De 55-jarige Cees Kraaijeveld werd 2e in 18.15 voor Herbert Jansen uit Harderwijk. Snelste vrouw op deze afstand werd Linda Eektimmerman van PEC 1910 voor de nog maar 13-jarige Anne Meiberg van De Gemzen die met 24.09 een prima prestatie leverde. Luony van der Haar uit Vaassen finishte hier als derde.

Baanloop voor jeugd

De dag begon met een 1000 meter baanloop voor de jeugd. Zowel bij de jongens als bij de meisjes waren de nummers 1 en 2 van Isala '96 uit Kampen. Irene Bijman liep in een solorace naar een hele mooie 3.28 min. en dat gold ook voor Joël Plantinga: 3.20. De broers Michael en Dylan de Vries werden op gepaste afstand 2e en 3e. Bij de meisjes wist Lianne Vink de strijd met Floor Doornwaard van De Gemzen om de 2e plaats in haar voordeel te beslissen. Beide meisjes noteerde 3.37 en dat betekende een p.r. voor Floor.