AV Cialfo heeft de estafetteloop op Texel in de wedstrijdcategorie gewonnen. Het team heeft 3.55.00 u. gelopen op de 60 kilometer. Sololoper Arnold Bredewolt is met warme weersomstandigheden uitgestapt na 30 kilometer. In de 4 x 15 kilometer estafette hebben gelopen: Bas Mekking, Joris van de Meent, Jan van Ommen en Wim de Weerdt. Op de tweede plaats eindigde een ploeg van AV Veluwe uit Apeldoorn. En dat zijn natuurlijk allemaal goede bekenden van de Cialfo-lopers, want ze komen elkaar elke keer tegen in wedstrijden. Nu, dus op Texel. Coach Henk Liefers heeft de lopers begeleid op de fiets en hij doet verslag.

"Het was een zware uitvoering van de 60 kilometer van Texel. Het was hoog water en dan wordt het op het strand heel zwaar. Daarnaast waren er ook nog eens hoge temperaturen." Vooral een flink stuk aan de kant van de Waddenzee maakte het erg zwaar. De lopers hadden de wind in de rug en het was bloedheet op het strand. Het was inmiddels de 11e editie van deze ultraloop, die wordt gehouden ter nagedachtenis van Jan Knippenberg.

Een aantal solo-lopers uit de regio haalde wel de eindstreep: Martijn Schakelaar (De Gemzen), Hans van Renselaar (De Gemzen) en Elbert Voogt (Veluwe). "Petje af voor die mannen", zegt Liefers. Het was een moeilijke wedstrijd, waarbij de zege op Texel ging naar de vroegere marathontopper Luc Krotwaar, die het bepaald niet gemakkelijk had bij zijn debuut op Texel.