Jan van Ommen 3e in Stadsloop Hattem

 Cialfo-loper Jan van Ommen is 3e geworden bij de Stadsloop in zijn eigen woonplaats Hattem. Zijn tijd is 34.45 min. op de 10 kilometer. De winst gaat naar Jelmer van Leeningen (AV Veluwe), die met 33.35 min. een nieuw parkoersrecord én een nieuw persoonlijk record loopt. In dezelfde race worden Wim de Weerdt en Bas Mekking 4e en 5e. Het is prachtig, zonnig weer in Hattem. Er is wel wat wind, maar daar hebben de lopers op de vijf rondjes niet zo heel last van tussen de bomen en de huizen. De Stadsloop wordt georganiseerd door de Oranjevereniging in samenwerking met Loopgroep 2000.

De volgorde in het klassement wordt al snel bepaald. Er is direct een afsplitsing bij de eerste lopers. Shane Rookhuyzen (ook AV Veluwe) -de latere nummer 2 (33.48)- kan Van Leeningen nog even volgen, maar het is al snel duidelijk wie er op Koninginnedag gaat winnen in de Anton Pieck-stad.

 

 

Er wordt gestart en gefinisht op de Stadslaan. Het rondje van 2 kilometer gaat richting bos/landgoed Molecaten. Speaker Wim van Beek uit Apeldoorn komt superlatieven te kort om te vertellen over de goede prestaties van de deelnemers. Er is behoorlijk veel belangstelling in Hattem. Op Koninginnedag zijn nogal wat lopen.

 

Trio van Cialfo

 

Het trio van Cialfo loopt in Hattem dicht bij elkaar. Bas Mekking gaat snel van start. De kaasboer uit Heerde komt niet op het podium. Mekking loopt op de 4e/5e plek. Hij krijgt te maken met een valpartij als hij op een meisje met een spons botst. Bas Mekking kan wel verder. Wim de Weerdt kiest de aanval vanaf de derde plek.  In de tweede en derde ronde blijven de Hattemers De Weerdt en Van Ommen bij elkaar, maar in de 4e ronde krijgt Wim de Weerdt het even moeilijk. Het lukt hem net niet om onder de 35 minuten te blijven. Jan van Ommen kan nog versnellen maar de afstand naar plaats twee is inmiddels te groot geworden. Hij is nog niet in topvorm, maar hij loopt al wel weer mooie uitslagen en tijden. Wim de Weerdt loopt over enkele weken 10 kilometer en een halve marathon op het EK voor masters in het Franse Thionville.

 

(alle uitslagen volgen later)