Ze kwamen o.a. uit Winschoten maar ook uit Maastricht. Om maar even twee uitersten te noemen. Uit alle provincies waren de (ruim 100) deelnemers op sportcomplex van Cialfo afgekomen om een (al dan niet) actieve getuige te zijn van de 1e Hurdles Special . Zij hebben er geen spijt van gehad. Tussen het eerste startschot die voorzitter René Hondelink mocht laten klinken en de allerlaastste prijsuitreiking waren alleen maar blije gezichten en een ontspannen sfeer. Precies  wat de combi WOC van Cialfo/Hortas voor ogen had deze dag. Een bijzonder belangrijk element speelde de organisatie in de kaart: de zonovergoten dag hoewel de wind af en toen een frisse bries over de baan joeg.  Onderstaande tekst  is een impressie van de redactie van Hurdles Special gericht aan de hordenfans die aan de wedstrijd hebben deelgenomen. Zie ook de Stentor van 2 mei.

Beste hordenatleten: De meesten van jullie hebben het al lang bekeken natuurlijk: de uitslagen op de betreffende pagina. Maar laten we beginnen met te zeggen wat deelnemers en publiek van de 1e Hurdles Special vonden: gewoon genieten dus. Tijdens , maar ook na, de  wedstrijd mocht de wedstrijdorganisatie  ccomplimenten in ontvangst nemen. Daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. Evenwel hebben we in een korte evaluatie (later wordt de gehele balans opgemaakt) een paar puntjes gevonden die we vast en zeker anders gaan doen. En aan allen die dit bericht lezen: schroom niet om jullie bevindingen/opmerkingen over deze wedstrijd te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat biedt immers  mogelijkheden om het voor jullie en ons het nog beter te maken.

We werden ook geconfronteerd met het meest besproken item in Nederland: het weer.  De toch iets te straffe oostenwind ten spijt, voor de supporters was toch de uitbundige zonneschijn  zeker een  factor die een belangrijke bijdrage leverde aan het welslagen van de dag.  Ondanks dat die wind voor de lopers soms als irritant werd ervaren. Begrijpelijk. Laten we het voorzichtig samenvatten. Wie er niet bij was, heeft heel wat gemist. Punt. En om dat beelden meer spreken dan woorden verwijzen we graag naar het video youtube kanaal van Hortas: www. youtube.com/user/hortashurdles  ,  alsmede naar een fotoreportage van de camera van Evert Woutersen, straks via deze site aan te klikken.  (Evert, hartstikke bedankt). OK,  als we samenvatten noemen we allereerst  het zichtbare genoegen van de atleet. Vervolgens de bijzonder sympathieke  bijdrage van Karin Ruckstuhl met de clinics. Mooi om te zien en te horen hoe Karin, zelfs per individu, haar zeer gewaardeerde adviezen aan de gretige  atleten meegaf.  En vervolgens de eer om Truus van Amstel in het publiek te mogen begroeten. De drijvende kracht achter “The Hague Hurdles” dat helaas zo’n 3 jaar geleden ter ziele is gegaan.  De 1e “Hurdles Special “ van Cialfo/Hortas is voor een  uitdaging gesteld: organiseer dit volgend jaar weer en maak het nog groter en mooier!!!!! Oeps, pakken we die handschoen op?. En wat we er mee doen? Volg de berichten op www.hortas.nl . Fijn dat jullie er bij waren. Nog mooier als jullie weer willen komen. En ondertussen: blijf genieten van de mooie hordendiscipline!!