Cialfo-loper Bas Mekking wordt tweede senior in de Eiberrun in Eibergen. Hij loopt 58.59 min. op de tien Engelse Mijlen (16,1 km.) In het totaalklassement wordt de kaasboer uit Heerde vijfde. “Weer een positieve stap gemaakt”, zegt hij. Deze wedstrijd laat zich goed vergelijken met de 10 EM in Epe van 10 mei jl. En dat doet Mekking dan ook: “Een half minuutje sneller”. De race heeft hij goed onder controle. “Ik ben minder diep gegaan als in Epe, maar ik loop wel sneller”.

Bij de eigen wedstrijd van AV Cialfo in Epe is hij te voortvarend gestart. Je wilt je toch graag laten zien. De eerste 5 kilometer loopt hij nu iets rustiger: 17.48 min. De doorkomsttijd op de 10 km. (36.30 min.) is in Eibergen gelijk aan Epe. In het laatste gedeelte pakt hij dan zijn tijdwinst. Ook in de Eiberrun zijn er enkele stijgingen. Het weer is prima.

De volgende wedstrijd die op het programma staat is een 10 kilometer in Groesbeek. Mekking wil zijn beste seizoenstijd aanscherpen. Later volgt nog de Hardloopvierdaagse in Apeldoorn, waar hij zijn titel van vorig jaar wil prolongeren. Begin november is er zijn Run for Kika (de New York City Marathon).