Bronzen plak op studentenkampioenschappen

Bij de Nederlandse Studentenkampioenschappen in Groningen heeft Cialfo-atleet Joni van Loon vier clubrecords aangescherpt bij de senioren. Bij het hinkstapspringen staat hij op het podium met 12.73 meter en een bronzen medaille. “Het ging supergoed”, zegt de multi-sporter. Bij de NSK heeft hij meegedaan aan zes onderdelen. Het speerwerpen heeft Van Loon laten schieten, omdat hij wat last heeft van zijn arm. Hinderlijk, maar niet verontrustend, meent de atleet. Komend Pinksterweekeinde staat een volledige tienkamp op het programma in Amstelveen. Hoofddoel dit jaar is de WK-20 kamp in Lisse, wanneer gedurende twee dagen alle onderdelen in de baanatletiek worden afgewerkt.

Bij de wedstrijd in Groningen van studenten-atletiekvereniging Vitalis heeft Joni van Loon soms bijzonder weinig tijd om van onderdeel te wisselen. Hij is daar niet erg van onder de indruk, gewend als hij is aan dubbele meerkampen. De dag begint gelijk goed met het kogelslingeren. Dit is niet zijn beste discipline, maar er komt direct een mooie afstand van 24.64 mtr. op het scorebord, Cialfo-record. Daarna gaat de 110 mtr. horden goed met 17.64 sec. “Tweetiende boven mijn persoonlijk record”.

 

 

Bij het polsstokhoogspringen wordt de nieuwe recordhoogte van 3.15 mtr. bedwongen. Er zit meer in, maar Joni van Loon moet eerder met de wedstrijd stoppen, want het startveld voor de 3000 meter steeple chase wacht op hem. “Het wordt toch een persoonlijk record met 11.15.65 min. Daarna moest ik snel door naar het hoogspringen. Maar met 1.80 mtr. evenaar ik mijn persoonlijk record en het clubrecord.”

Het hinkstapspringen is erg spannend. “Eentje springt er 14 meter, maar alle anderen komen uit op 12 meter. Mooi, dat ik derde wordt op de studentenkampioenschappen met 12.73 mtr. Dat is het vierde Cialfo-record.”.