Ook voor Cialfo gaat het begin van het nieuwe jaar gepaard met nieuwe plannen.  Een aspect daarvan is om in 2012 aandacht aan (jury) opleidingen te geven.  In het bijzonder is het voor een atletiekvereniging van belang voldoende leden en/of ouders van jeugdleden als jurylid opgeleid te hebben.  Je hebt er bij een wedstrijd immers relatief veel van nodig.

De vrijwilligerscommissie van Cialfo zet zich in om op onze atletiekaccommodatie in Epe de basiscursus Jurylid algemeen te organiseren. Op een later tijdstip is de cursus Bijscholing Jurylid Algemeen ingepland.

De cursus jurylid algemeen is de basiscursus voor baan- en indooratletiek. Voor het deelnemen aan deze cursus is geen vooropleiding vereist. De cursus heeft tot doel om belangstellenden met enige kennis van atletiek en affiniteit met het jurywerk op te leiden tot algemeen jurylid, teneinde aan de vraag van voldoende jurykader op verenigingsniveau te voldoen.

De cursusstof omvat de taken van een jurylid, organisatie van de Atletiekunie, de onderdelen lopen, springen en werpen, en praktijk.  De nieuwe opzet van de cursus bestaat uit vier dagdelen (wat betekent dat de cursus in twee zaterdagen gehouden kan worden). 80% van de cursus wordt in de praktijk uitgevoerd. De diverse onderwerpen binnen het jureren worden dan ook op de atletiekbaan behandeld.  Van de cursisten wordt verwacht dat ze voor aanvang van de cursus de lesstof, Reglementenkennis Jurylid Algemeen, tot zich hebben genomen. Dit is noodzakelijk om de cursus goed te kunnen volgen. Aan het einde van het vierde dagdeel wordt de cursus met een theorie-examen afgesloten.

Voor nadere info en je opgeven voor de cursus: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." N.B.: er is een optie voor 2 data in de maand maart 2012.