Vier podiumplaatsen voor Cialfo atleten bij Gelders Overijsselse kampioenschappen.

Ideale omstandigheden tijdens de cross op het Athlos sportpark. Het was genieten afgelopen zaterdag in Harderwijk waar om het Gelders Overijssels Crosskampioenschap werd gestreden. Was het in de eerste wedstrijden nog koud, toen eenmaal het zonnetje doorbrak was het toch echt heel mooi weer. De omstandigheden in het bos waren ook zodanig dat er een mooie strijd geleverd kon worden. Inmiddels staan de uitslagen op onze site, het verslag vind je hieronder;

De verwachtingen waren hooggespannen bij de lange afstand voor de heren, waar Jan van Ommen zijn opwachting weer kon maken. “Resulaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst” dekte hij zichzelf voor de start nog in.. met een constante race liep hij echter binnen een sterk veld wel naar een zeer goede 2e plek. Gerard en Cor konden het geweld niet helemaal bijhouden en eindigde iets verder naar achter.

Jim staat bovenaan in de tussenstand van de crosscompetitie en was dan ook de man om te kloppen. Eerste ronde ging nek aan nek met Sam, waarbij ze als 1 en 2 doorkomen. Vervolgens weer het bos in, hier neemt Jim afstand van het veld en wordt Sam voorbij gesneld door 2 andere atleten. Laatste bocht, talud op en nog zo’n 80 meter te gaan.. Sam loopt 5 meter achter #2 en #3, zet een spurt in, strijdt, waarbij de concurrentie de ellebogen nodig heeft om voor te blijven...fotofinish voor het groepje van 2,3 en 4. Sam verdiend 3e! Diederik en Lude lopen ook mooi en komen als 14 en 15 over de streep.

Henk Borgmeijer, spraakzaam als altijd, had voor iedereen een passende aanmoediging paraat. Hierbij bracht hij zijn enthousiasme over op het hele publiek, zeker bij zo’n finish!

Nog meer Cialfo succes bij de meisjes pupillen A 1e jaars, Desi loopt na wat strijd met bekende concurrentes vanaf het eind van de eerste ronde met overwicht naar de 1e plaats.

Emma loopt een vlakke race en blijft mooi bij haar groep en eindigt als 14, Marieke als 23e.

Wil je jezelf of je clubgenoten in aktie zien zien kijk dan op www.vsfoto.nl/atletiekpagina.html.