Dortmund:

Bij gebrek aan wedstrijd 400m’s in eigen land trok een aantal 400m horden atleten zondag 22 januari naar Dortmund om daar een 400m zonder hekken te kunnen lopen. Met het oog op de voorbereiding voor het NK junioren in Omni Sport halverwege februari een goed moment om te testen hoe het met de vorm ervoor staat.
Arend-Jan Spierenburg begon zijn dag echter eerst met een uitstekende 200m. Hij won bij de B-junioren deze afstand in een nieuw sterk persoonlijk record van 23.29. Later op de middag stond de 400m op het menu, die hij in een nette 51.70 afsloot. Wat dat betreft ziet hij, zo gaf hij aan, het NK met vertrouwen tegemoet. Zijn naam/tijd prijkt nl. bovenaan op de deelnemerslijst op deze afstand. Als geen ander weet hij echter ook dat het onderschatten van de naaste tegenstanders je duur kan komen te staan.


Willemijn van Laar deed het op de 2 rondjes van 200m ook goed. Ze kwam als A-juniore uit bij de senioren en had daar in teamgenote Marian Zandberg van de Atletiekschool Aventus een uitstekende haas. Willemijn besloot haar race achter Marian als 2e en net als Marian, die een nieuwe p.r. van 58.73 liep, noteerde ook Willemijn een nieuw persoonlijk record van 60.46. wat tevens een clubrecord betekende. Vrij vlot na de 400m liep Willemijn de 60m series in een knappe 8.20; ook een nieuw persoonlijk record en clubrecord.  Broer Thomas van Laar, B junior, verscheen aan de start op de 800m. In zijn serie, gelopen bij de A jongens liep hij een keurig PR in 2.03.05.

Apeldoorn:

Op de Indoorwedstrijd voor C junioren in het Omnisportcentrum in Apeldoorn kwamen vandaag 5 Cialfomeiden in actie. Op de technische nummers verschenen Marye Bosboom (C2) en Amber Jurriëns (C1) in de kogelring. Marye werd 7e met een afstand van 8.07 meter en Amber overbrugde 8.13 m waarmee ze 14e werd. Lisanne Maasland zocht de “zandbak” op voor een vertesprong van 4.10 m waarmee ze 16e werd. Op de loopnummers verschenen Renée Temmen (C1) en Gerber Loman (C2) aan de startlijn van de 600 meter. Renée knokte zich naar een tijd van 2.09. 37 waarmee ze net laatste  van haar serie werd. Gerber won haar serie nipt in een tijd van 1.53.81.

 

Zie hier de race van Renée :

 

en hier de race van Gerber (spannend!!!!!):