Je kunt dan wel aanvoerder zijn van de Nederlandse ranglijst op de 400 meter, dan wil dat nog niet zeggen dat je dus Nederlands Kampioen wordt.  Maar Arend-Jan heeft het ondanks die druk, helemaal waar gemaakt. Waar hij zaterdag bekeken liep in de series  en later op de dag winnend de halve finale afsloot in 52.10 sec, lag op deze zondag de strijd weer helemaal open.  Op het moment waarop alle finalisten in de blokken zitten start iedereen immers weer op “0”.  Vooraf had Arend-Jan  een strategie met zijn coaches doorgenomen. En dat scenario bleek succesvol zij het dat het flink knokken was en dat op de finishlijn het een wel zeer close finish bleek. In  50.74 sec bleek Arend-Jan eerste terwijl de no 2 met slechts 2/100  van een seconde meer met het zilver genoegen moest nemen.  

Kijk hier naar de finalerace van Arend-Jan:

 .

Kort voor die spannende finale was Thomas van Laar bij de Jongen B uitgekomen op zijn favoriete onderdeel de 800 meter. Thomas was in de snelste serie ingedeeld. En terecht.   Hij liep keurig mee in de groep en knokte zich in de laatste van de 4 ronden naar een nieuw PR van 2.01.94 waarmee hij nipt 4e werd. Een tijd en plaats waar Thomas best tevreden mee kan zijn.

 

De race van Thomas:

 Zus Willemijn van Laar  had ook acte de presence gegeven op dit NK. Op zaterdag was zij uitgekomen op de 400meter. Als één van de tijdsnelsten ( 61.05 sec) wist zij zich voor de halve finale te plaatsen. Die werd later op die dag gelopen. Hierin bleef Willemijn net buiten de finale nadat ze als 4e in een tijd van 1.01.80 haar halve finale beëindigde.

 

 

arendjankampioen

 

Klik hier voor de prijsuitreiking aan de kersverse Nederlandse Kampioen van Cialfo: