De wedstrijdorganisatie van av Cialfo en Hortas is content met het grote aantal  horden atleten dat zich voor de 2e Hurdles Special heeft aangemeld.  Op de startlijsten van zondag 29 april a.s. zijn inmiddels 200 namen geteld. Met name bij de Mannen op de lange Hordenafstand is er een interessant deelnemersveld ontstaan. In de snelste series prijken namen als die van Jesper Aarts, Daniël Franken, Marius Kranendonk en  Revelinho Eind. Opvallend is overigens dat zich maar liefst 16 mannen voor dit onderdeel hebben gemeld.  Bij de Jongens B zijn  de namen van Job Beintema, Sybren Blok en Trystan de Weerdt (het complete erepodium 60mH  van het NK Indoor 2012) de blikvangers. Ook Arend-Jan Spierenburg en Roel Huijsmans  (goud en zilver op de NK indoor 400m) zijn van de partij  op de lange horden bij de JB. Bij de Meisjes B komen op de 100mhorden de zilveren NKi medaillewinnares Marije van Hunenstijn  en Janneke van Raan aan de start en bij de meisjes A zijn op de korte horden nationaal kampioene  Marloes Duijn, Eefje Boons, Maureen Rots de smaakmakers. De A junioren lopen hun races in Epe samen met de vrouwen waarbij o.a. Nancy van Petersen, Anouk Oosterhuis en Sandra Telgt deelnemen.
De  deelname van C en D jeugd heeft zich ten opzichte van de eerste editie ook flink ontwikkeld.  In 21  goed bezette series  zullen deze jongste junioren, afkomstig uit heel  Nederland, met elkaar de horden strijd aangaan.

Evenals de eerste editie kent de Hurdles Special het concept van een 2-kamp, zowel op de korte als de lange horden.  Op de lange horden discipline wordt vanaf de B juniorencategorie de  400mH gelopen en de incourante 300mH.  Voor elke categorie is er een prijsuitreiking.  Bovendien zal  ook  dit jaar een klassement worden opgemaakt voor de beste dagprestaties.  Er zullen 4 fraaie bekers worden uitgereikt voor respectievelijk de beste prestatie bij  C/D junioren (jongens en meisjes) en (vanaf de B-categorie) bij de mannen en de vrouwen. Bondscoach Horden Marita Swart en Talentcoach Tim Verlaan maken o.a. deel uit van het comité dat de prestaties zal gaan beoordelen.

In het zijprogramma van de Hurdles Special wordt de aandacht gevestigd op de Nationale Sportweek die momenteel in heel Nederland wordt gehouden. Mede in dat kader wordt op het voorterrein van het atletiekcomplex van av Cialfo de “Athletic Arena” opgesteld.  De Eper jeugd is opgeroepen om op deze spectaculaire wijze kennis te maken met de mooie atletieksport.

Op www. hortas.nl  is verdere informatie te lezen. Op die site staan  ook de sponsoren vermeld.  Zonder hun  financiële en materiële ondersteuning zou de Hurdles Special in zijn huidige vorm moeilijk te realiseren zijn. Optima Forma, BreedinBeeld en Repromar uit Epe, aangevuld door Runnersworld en LeanEnt uit Apeldoorn zijn met hun bedrijven de supporters van de 2e Hurdles Special. PwC (PriceWaterhouseCoopers) heeft het mogelijk gemaakt dat er ook dit jaar weer een prachtig shirt van de wedstrijd gratis aan de atleten verstrekt kan worden.