Je zou het bijna zijn vergeten. Een van de “artikelen” die tijdens onze clubdag onder de hamer kwamen was “een avondje koken bij u thuis”. De familie Gruben aan de Hoge Hagt had daar het hoogste bod op gedaan. Met wellicht gemengde gevoelens over datgene wat je daar nu van verwachten kon. En wat bleek? Lees onderstaand verslag van de “happy family Gruben”:

Verslag van een geslaagd avondje uit/thuis

Lang leve de Cialfo veiling! Onze eerste ervaring met het bieden op een veiling is ons erg goed bevallen.  Na een pittige strijd waren we de gelukkigen om flink aan de Clini-Clowns te doneren met daarbij de belofte voor een avondje koken bij ons thuis.

Al snel bleek de kok in kwestie Jos Koedijk te zijn. Hij blijkt een man met vele talenten en lekker koken hoort daar zeker ook bij.  Al tijdens het voorbespreken van het menu bleek dat het geen kip, patat en appelmoes zou worden.  Jos ging voor 6 gangen!  Je hoorde ons niet klagen natuurlijk.  Van balkenbrij en courgettesoep met zalm tot kiprollade met tuttifrutti, het leek of Jos zijn hele oeuvre bij ons wilde uitproberen.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Samen met vrienden en een leuke DVD voor de kinderen in huis waren we er helemaal klaar voor.  Al om half 2 werden de eerste pannen op het vuur gezet.  En vanaf die tijd is Jos onafgebroken aan het werk geweest tot 10 uur ’s avonds.  En met een super resultaat, alle borden werden mooi opgemaakt en het smaakte heerlijk.  Ik weet niet of Jos er blij mee is maar wij kunnen hem van harte aanbevelen.

20121127joskok

Harry, Sonja, Wiebe en Susanne

Naschrift redaktie: de clubliefde voor Cialfo kent zeer vele gedaantes. Aan de grote variatie aan vrijwilligerstaken is er nu wel een héééle bijzondere toegevoegd. Via een geveilde opdracht gaan koken bij een ander clublid. Zeer bedankt Jos, en je hebt tevens je toppositie als creatieve denker voor Cialfo verder verstevigd!