Ren voor de Nina Foundation

Sometimes Running Makes Sense!

HILVERSUM – Hardlopen is een fijne sport om aan je conditie te werken en van de buitenlucht te genieten. Maar het kan nog mooier. Als hardloper kan je je ook laten sponsoren voor de Nina Foundation. Doe mee aan de 2Charity Run; een mooi hardloop event en hiermee steun je ook nog eens wetenschappelijk onderzoek naar het Angelman Syndroom.

Het Angelman Syndroom en de Nina Foundation

Het Angelman Syndroom is een aangeboren stoornis in het centrale zenuwstelsel. Het is een ernstige verstandelijke handicap, waarmee ongeveer 1 op de 10.000 kinderen wordt geboren. De belangrijkste kenmerken zijn: geen spraakvermogen, houterige bewegingen, epilepsie, autisme en slaapstoornissen. Ondanks dit alles zijn de kinderen bijna altijd opgewekt en lachen ze veel.

De Nina Foundation is in 2007 opgericht om wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling van het Angelman Syndroom te stimuleren. Daarnaast bundelt de Nina Foundation aanwezige kennis over het Angelman Syndroom en maakt dat in praktische vorm beschikbaar voor ouders en behandelaars van de patiënten. Zie voor meer informatie onze website:http://www.ninafoundation.eu/.  

Henk Vreeswijk

Aanvoerder van de Nina Foundation-hardlopers is Henk Vreeswijk, zelf vader van een zoontje met het Angelman Syndroom. In het dagelijks leven werkt hij voor de Koninklijke Landmacht. Hij wil zo veel mogelijk hardlopers bewegen om mee te doen.

Het event

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, zodat beginners en gevorderden kunnen meelopen op hun eigen niveau. De afstanden zijn: 5, 10, 15 en 21 kilometer. Het minimum sponsorbedrag is 100 euro per persoon, maar het is natuurlijk niet verboden om meer in te zamelen. Hoe meer hoe beter!

Zie ook: http://www.connect2charity.nl/.

We zoeken jou om te rennen!

Op 26 mei willen we deelnemen aan de 2Charity Run in Hilversum met zo veel mogelijk deelnemers. Ben je sportief en wil je helpen om kinderen met een zeer zware beperking een enorme sprong voorwaarts te geven? Er zijn verschillende afstanden die je kunt lopen. De Nina Foundation rent mee en wil zo veel mogelijk geld inzamelen om een behandeling van het Angelman Syndroom zo spoedig te vinden.

Doe mee

Meedoen is eenvoudig. Meld je als individu of als groep aan bij de Nina Foundation via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 10 mei of bel rechtstreeks met Henk Vreeswijk tel: 06-30569173 Vergeet niet om je naam, adres, telefoonnummer en email erbij te zetten!Met vriendelijke groeten,Hans Kadiks

Voorzitter  Nina Foundation