Het moest er kennelijk een keer van komen.  Een zeer natte Hurdles Special. De 4e editie van dit hordenevenement was in de voorgaande 3 jaren voorzien van prettig tot zeer prettig weer.  Dat wil zeggen zonnig en droog.  Pas het laatste uur van het programma jl zondag  werd onder die ideale weersomstandigheden afgewerkt.  Het maakte de tot op dat moment regenachtige dag weer volledig goed.  Ondanks de natte bedoening  behield de Hurdles Special zijn sfeervolle karakter. De ruim 200 horden liefhebbers die naar Epe waren gekomen,  kwamen geïnspireerd en gemotiveerd aan de start. Aan het einde van de dag konden er maar liefst 7 wedstrijdrecords worden genoteerd. Het hoge niveau werd nog eens onderstreept door de tientallen persoonlijke records die tal van atleten zo vroeg in het wedstrijdseizoen vestigden.  Vermeldenswaard is het bijzondere record dat door de dienstdoende vrijwilligers in de kantine werd gevestigd.  Sinds zondagavond is Gerhard Stegeman de kas gaan opmaken. Hoewel hij nog niet is uitgerekend weet hij één ding zeker. De hoogte van de omzet heeft ook een absoluut record bereikt.

Het welslagen van de dag is mede te danken aan de goede samenwerking tussen de vrijwilligers van Cialfo en van Hortas. Zowel op de wedstrijdbaan als binnen (kantine en secretariaat).  Met de name het team dat de kantinediensten draaide verdient alle lof. Door het slechte weer lag er een grote druk op de mensen achter de bar en in de keuken.   En toch bleek er ook nog ruimte om jury en helpers tijdens de wedstrijd van koffie/thee en broodjes te voorzien.  Hulde!

In de bonte stoet van atleten (alle provincies waren vertegenwoordigd) kwamen ook  7 Cialfo atleten aan de start. Bij de meisjes D, 2-kamp 60m horden was de beste tijd van Desi van Emmerik 11.87 sec, van Emma van Emmerik was dat 13.17 sec en van Femke Zweekhorst 13.93 sec. Bij de meisjes C, op de 80 m horden liep Liset vd Hulst een beste tijd van 15.50 sec, Aniek Pannekoek 17.19 sec en Judith Strijkert 20.15 sec. Op de 300horden deed Desi van Emmerik goede zaken. Zij werd 8e in een goede tijd : 53.81sec.  Liset vd Hulst finishte op dit onderdeel in haar categorie in 56.19 sec.

B junior Gerben Loman kwam uit op de 2-kamp 400h/300h. Hierin liep zij resp. 71.76 en 51.32 sec. en werd daarmee 5e in het eindklassement.

Klik op www.hortas.nl voor alle uitslagen, nieuws en feitjes en foto’s van de succesvolle hordendag.