Afgelopen weekend (21 en 22 april) kwamen een viertal Cialfo atleten uit tijdens de interland wedstrijd orienteren in Habay la Neuve in franstalig Belgie.

Frank Mensink, Gerber Loman, Renée Temmen en Eva van der Hulst waren geselecteerd samen met zo''n 25 andere atleten om Nederland te vertegenwoordigen in de interland waarin ook ploegen van Belgie (Waals en Vlaams), Duitsland, Engeland en Noord Frankrijk aan de start kwamen.

Op de zaterdag voor de wedstrijd was er een oefenwedstrijd in de prachtige citadel van Montmédy. Deze wedstrijd was erg bijzonder omdat hij plaatsvond op in in een oude vesting aan de Frans-Belgische grens.

Op zondag was de eigenlijke interland in Habay la Neuve. Onze atleten liepen in een 3 tal categorieen, Dames tot 14, Dames tot 17 en Heren Masters C en deden goed mee.

De Nederlandse ploeg eindigde als 5e mede door de prestaties van de Cialfo atleten. Dit smaakt naar meer. Er was nog plaats voor een aantal andere jeugdatleten. Wie doet er volgend jaar nog meer mee ?

Hieronder staan een aantal foto's van deze interland.

 

Belgie1

Op deze foto zie je de finish van Frank tijdens de oefenwedstrijd van zaterdag

Belgie4


Hier zie je een post in een (droge) slotgracht van de oude citadel

Belgie2

Op deze foto zie je een (gespannen) Renée kort voor haar start (in de regen)


Belgie3

Op deze foto zie je Eva kort na haar finish, van top tot teen onder de modder. Gerber kijkt relaxt
toe, ze moet nog lopen.


Uitslagen

Dames - 14

10. Eva van der Hulst (5 pt)

17. Renée Temmen (1 pt)

Dames - 17

14. Gerber Loman (2 pt)

Heren Masters C

13. Frank Mensink  (0 pt)