Het Nederlandse oriënteringsseizoen is alweer van start. Vanaf begin september tot eind december is er elk weekend wel een wedstrijd. En Cialfo-atleten doen daar volop aan mee.

Waren we 2 weken geleden nog met een bescheiden aantal lopers actief; vandaag gingen we met

8 man/vrouw van start. Het betrof een oriënteringsloop van OLV Minor (waarbij de meeste van onze Cialfo-leden zijn aangesloten) op de grens van Ermelo/Harderwijk; op de kaart ‘Koeweg”.

Door een afwisselend bos waren mooie routes uitgezet door de ‘Godfather’ van het Nederlandse oriënteren, Jacob Haklander.

 

20120915Rolf

Voor Rolf van der Hulst was dit zijn eerste kennismaking met het oriënteren en dat deed hij goed; en het ‘smaakte naar meer’. Een blijvertje voor het oriënteren?

Zijn zus Eva loopt al langer mee en deed de route 5,5 km ‘middel’. Haar 4e plek in een veld van 14 lopers is goed. Dat ze het kan blijkt ook al wel uit haar prestaties in het buitenland (België). Ze kan zich daar meten met de top van België; en dat wil heel wat zeggen!

Gerber Loman was vandaag weer van de partij en dan zie je dat het oriënteren haar op het lijf geschreven is. Op soepele wijze wist ze zich naar de 2e plek op de 5, 5 km ‘middel’ te lopen.

Ook Renée Temmen kwam goed voor de dag met een 5e plek op de 5,5 km middel.

Deze 3 meiden gaan bij een volgende wedstrijd een stapje hoger; naar de 4,5 km ‘moeilijk’.

 20120915Eva

Margrete Loman was er vandaag weer bij na een lange periode van herstel. Dan is het weer even wennen aan de afstand en aan de kaart. Viel niets tegen, een 7e plaats op een totaal van 14 is gewoon goed. Doorgaan!

 

Ja, en dan het bestuur van Cialfo! Geweldig dat 40% van de bestuursleden actief is in het oriënteren.

20120915Robert

Robert van der Hulst al langere tijd en Cor van Emmerik pas sinds kort. Maar de smaak hebben ze te pakken. En het verschil tussen beide is gewoon leuk om te zien. Al lopen ze verschillende routes; je ziet duidelijk dat Robert niet hard loopt maar prima oriënteert en Cor hard loopt en oriënteert nog wat minder (geen wonder, hij begint pas).

En het oudste Cialfolid dat oriënteert, ondergetekende, maakt altijd 1 grote fout; zo ook vandaag. Van post 12 naar 13 verspilt hij minimaal 7 minuten. Hij zal het wel nooit meer leren: foutloos lopen.

NB. Op zaterdag 6 oktober is er voor de jeugd van Cialfo (A-pupillen en junioren) een kennismaking met het oriënteren (zie website en affiches in het clubhuis).

Volwassenen die willen kennismaken met het oriënteren kunnen mij bellen of mailen:

tel 0578-612664 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Frank Mensink