Vandaag zijn we gestart met een 2e cursus oriënteren voor A-pupillen en junioren. Vijf Cialfo-atleten kwamen ondanks het barre weer naar onze baan om met deze boeiende tak van loopsport kennis te maken.

20121007cursus1

 

Ella Bartels, Desi en Emma van Emmerik, Gijs van de Wetering en Bastiaan Jong waren direct enthousiast, ondanks de modder en blubber waar ze doorheen moesten rennen. Het was aan hun gezichten af te lezen, het enthousiasme en de blubber!

 

20121007cursus2 20121007cursus3

 

De eerste opdracht was het volgen van een spoor door het Cialfobosje en het vinden van letters die achter elkaar geplaatst het woord ‘oriënteren’ vormden. We hebben gelopen in een jongens- en in een meidengroep; en de jongens wonnen dat.

Daarna zijn we verder gegaan met het lopen van een echt parkoers (omloop) op het Cialfoterrein; posten vinden, posten stempelen en je oriënteren op de plek waar je bent in combinatie met de kaart was de achterliggende oefening. En dat ging iedereen prima af.

Dus, Eva, Gerber en Renée jullie krijgen er concurrenten bij. Een NK of deelname aan een buitenlandse wedstrijd wordt van nu af strijd leveren!

Als alles volgens planning verloopt dan lopen deze kanjers op 9 december hun eerste echte oriënteringswedstrijd.