4e HOC oriënteringswedstrijd 17-02-2013
'a new star is born'!

Zo mag je het toch wel noemen als je ziet wat Cor van Emmerik vandaag gepresteerd heeft.
Op een lastig parkoers met gedeelten 'fijn reliëf' en lange 'legs' (keuze tussen doorsteken of veilig via de paden) ging Cor geheel uit zijn dak en finishte als 6e in de seniorencategorie. En niet de plek als wel zijn tijd ten opzichte van geroutineerde lopers belooft veel voor de toekomst. We gaan nog veel van hem horen.

In de familie 'van Emmerik' werd opnieuw de strijd gestreden tussen de zussen Desi en Emma. Het lijkt erop dat dat per wedstrijd 'stuivertje wisselen' wordt. Vorige week Desi, nu is Emma met 6 minuten voorsprong winnaar. Vlak achter Desi eindigde Ella Bartels als 4e. Ella mocht daarna met Gerber nog een extra training doen als voorbereiding op haar deelname aan de Interland over 14 dagen. Dat ging best aardig; we zijn benieuwd wat ze straks presteert.

Renée Temmen is een 'eenzame' loopster in haar categorie (meisje D-junioren). Maar foutloos lopen is dan het doel en dat lukt. Ook haar zien we straks terug op de Interland; en dan was vandaag een nuttige voorbereiding.

Gerber Loman loopt boven haar 'niveau', namelijk bij de dames senioren. En daar presteert ze fantastisch, een 2e plek van de 4 gestarte dames. Maar ook hier is het aantal deelnemers minder van belang dan de 2e plek die ze behaalt achter een ervaren oudere loopster. Wat ze straks gaat doen in een internationaal veld (de Interland)? We zijn benieuwd.

Tenslotte nog de 'oude man', Frank. Het tempo is er duidelijk niet meer, maar er blijven ook altijd nog fouten die je met zoveel jaren ervaring eigenlijk niet meer mag maken. Laatste dus in de senioren-categorie.

Uitslagen klik http://www.avcialfo.nl/index.php/uitslagen/1728-4e-hoc-93-orienteringsloop-veldhuizen-17-02-2013

Bijlage: route met de fouten van Frank (rode cirkeltjes)