"NK Masters bindend element Cialfo'

20130321ReneNK

Met zijn sterke organisatorische en sportieve kwaliteiten is René Hondelink de ideale man om het NK Masters handen en voeten te geven. Begin maart legde hij de voorzittershamer van atletiekvereniging Cialfo in handen van Marjan de Gruijter om zich met onmiddellijke ingang als kartrekker van het NK op te werpen. Hondelink beoefent als scholier vele takken van sport om zich later, als officier in het leger/bij de marechaussee met name op de atletiek te richten. 

Hoogspringen is zijn ding. Hij wint brons op een aantal Europese kampioenschappen indoor en recent, in Apeldoorn, pakt hij in zijn leeftijdscategorie nog eens een bronzen plak op het NK om daarmee ter bewijzen dat sport ook als zestiger moeiteloos op niveau kunt beoefenen.
Een organisator die met regelmaat het zweet van de kleedkamer ruikt. Die het in zich heeft om mensen voor het nut van beweging te organiseren. Dat doet hij als hoofd van een internationale militaire politie-eenheid in de Sinaïwoestijn. ,,De mannen hangen daar aan de bar als ik geïnspireerd door de 24-uurslopp van Cialfo, mannen en vrouwen van de drank los week om ze klaar te stomen voor een tocht van 450 kilometer. Wanneer die tijdens de training op een krukje even bijtanken met energiedrank voelt de rest van het gezelschap zich beschaamd en gaat ook bewegen. Uiteindelijk gaat de loop niet door omdat een generaal het risico wil vermijden dat Bedoeïenen zich ongemakkelijk voelen bij voortsnellende vrouwen in topjes. Mijn beslissing: zij niet dan wij niet. Als alternatief mag ik dan de marathon om het meer van Tiberias lopen.....'' 
Recent overtuigt hij de leden van Cialfo van het nut van een NK Masters. De aanvankelijke scepsis walst hij plat met een gloedvol betoog op een zeepkist. Het 'dat kunnen we niet' verandert in een spontaan aanbod van 120(!) vrijwilligers om er straks in juni samen de schouders onder te zetten. 'Het collectief gevoel dat nu ontstaat is de winst vooraf. Dat is het cement wat leden/vrijwilligers bindt. Daar kun je als vereniging weer jaren mee vooruit'. 
Talenten
Op de KMA roeit hij zich internationaal in de vier en de acht, is in 1971 president, vervult diverse functies bij de Atletiek Unie, heeft inbreng in de reorganisatie van de Unieraad, is sinds 2008 ploegleider van de Nederlandse afvaardiging Masters in Europees verband en voorzitter van het Masters Platform, gedelegeerde van de Atletiek Unie bij de spelen voor senioren in 2009 enzovoort. Zijn voorzitterschap bij Cialfo legt hij neer om zich met hart en ziel op de NK Masters te storten, nadat hij ook in de vernieuwing en uitbreiding van de accommodatie van Cialfo een voortrekkersrol vervult. ,,Ik heb in mijn Europese functies kunnen ervaren waar lokale organisaties mee worstelen. Die voorkennis komt me nu goed van pas''. Hondelink krijgt geen financiële medewerking van de overheden. Dat daagt hem alleen maar uit het zonder te redden.