Nog een aantal dagen te gaan en dan is het zover. Op zaterdag de 8e juni, rond 11.00 uur zal het eerste startschot klinken op sportpark de Wachtelenberg. Dat moment markeert tevens min of meer het einde van een periode van intensieve voorbereiding.  Vanaf september vorig jaar (de enquete onder de Cialfo leden) is het “full swing” gegaan.  Een kerngroep van rond de 15 mensen hebben sindsdien de lijnen uitgezet.

 20130603NK1 20130603NK2 
 1 vrijwilligersbijeenkomst in de kantine  2 de kerngroep in vergadering

In het verlengde van die kerngroep zijn gaandeweg steeds meer clubleden betrokken geraakt bij de voorbereidingen. Een fantastische inzet die op de beide wedstrijddagen, met 430 atleten in het strijdperk, een hoogtepunt zal bereiken: meer dan 150 vrijwilligers die de schouders er onder zetten! Op de website van Cialfo is veel, zo niet alle, informatie te vinden over de NK Masters die in het weekend van 8 en 9 juni a.s. worden gehouden. 

Bij een dergelijk evenement als een NK hoort veel last minute werk. Geen enkele organisatie kan dat voorkomen. Het vaststellen van het chronoloog van de beide dagen is wellicht het meest belangrijk item in het last minute werk. En in het verlengde daarvan de inrichting van het secretariaat, zowel in de “hardware”als de o zo belangrijke software! 

De zorg voor het nodige atletiekmateriaal is een ander hoofdstuk dat bijzondere aandacht heeft gekregen. Denk alleen maar is aan de variatie van polstokken die er nodig zijn voor de diverse gewichts- en leeftijdsklassen.

  Op onze accommodatie is (nog) niet zoveel te merken van het a.s. NK. Maar dat is schijn. Achter de schermen is al ontzettend veel voorbereid. De meest zichtbare voorzieningen worden rond 5 en 6 juni aangebracht. Wel is het bij velen al opgevallen dat er  publicatieborden zijn geplaatst aan de oostzijde van de kantine
20130603NK3

 

Op de vrijdagavond van de 31e mei zijn alle betrokken vrijwilligers bijgepraat over de organisatorische aspecten rond het NK.  Aanvullend zijn de draaiboeken doorgenomen.  Voor alle actieve  clubleden  is het van belang te weten dat met ingang van woensdag, de 5e juni, niet meer van de kunststofbaan en het grasveld daar binnen gebruik kan worden gemaakt. De opbouw van allerlei technische voorzieningen is dan in volle gang. Clubgebouw en kleedkamers  zijn wel toegankelijk.  Alle trainers zijn geinformeerd en zorgen voor een alternatieve trainingsomgeving

 

   De trots van de klussenploeg: de spiksplinternieuwe "Henk's Gym”. Het mooie gebouw  vervult een zeer belangrijke functie op het NK Masters. Hier wordt o.a. de Callroom in gehuisvest. 
20130603NK4

Het is gebruikelijk dat van NK’s een programmaboekje wordt vervaardigd. Dit boekje is een dezer dagen in digitale vorm gepresenteerd, zowel in template als in pdf. Het is op de Cialfo site gepubliceerd (www.avcialfo.nl) . In het boekje is o.a. het chronoloog van de wedstrijd opgenomen én een plattegrond van de accommodatie.
Nog even terug naar de vrijwilligers. Het organiseren en registreren van alles wat met de inzet van de vrijwilliger te maken heeft was al een hele klus. En ook in die organisatie zijn er (nog) vele last minute acties als gevolg van allerlei mutaties. Op de informatie avond van afgelopen vrijdag (31 mei) zijn er in subgroepen tal van puntjes op de bekende “i “ gezet.

 20130603NK8  20130603NK7
5 Frank Mensink geeft toelichting over atletiekmateriaal 4 Technisch gedelegeerde Hans-Peter Dries (AU) geeft uitleg aan de jury vrijwilligers
 20130603NK5  20130603NK6
7 Wil Dries (AU) legt het protocol van de Callroom uit. 6 Hein ten Pas informeert de stewards en parkeerwachten.

Alle vrijwillligers/medewerkers krijgen bij de aanvang van hun inzet een keurig blauw T-shirt waarmee ze herkenbaar zijn als lid van de wedstrijdorganisatie. Het verzoek van de wedstrijdleider is om een baluwe spijkerbroek daaronder te dragen. Daardoor ontstaat een unformiteit die zeker een representatieve uitstraling zal hebben.

Op de info-avond van jl vrijdag was de slogan meegegeven:

JIJ BENT HET VISITEKAARTJE VAN CIALFO !!

  3 Wedstrijdleider Ronald van de Wolf (AU) en de voorzitter van de Organisatiecommissie René Hondelink geven de laatste informatie door aan de vrijwilligers.
20130603NK9
   


Tot slot nog: het als “project” te noemen  NK Masters kan succesvol ten einde worden gebracht dankzij de vele bereidwillige handen. Op de beide toernooidagen worden die uitgestoken handen dankbaar aangenomen door de kwartiermakers van dit evenement.   Het zijn deze kwartiermakers (hieronder genoemd) die nu al hun dank aan jullie allemaal willen uitspreken voor jullie support!

Voorzitter
Secretaris
Penningmeester
Wedstrijdsecretariaat
Jurycoördinatie
Wedstrijdleiding
Technisch gedelegeerde
Coördinatie vrijwilligers
Sponsoring
Public Relations
Website en ICT
Beheer en accommodatie
Facilitaire zaken
Gast, prijsuitreikingen
Gast, callroom

René Hondelink
John Steentjes
Wim Schoenmaker
Piet de Wildt
Hennie Strunk
Ronald van de Wolf (Atletiekunie)
Hans-Peter Dries (Atletiekunie)
Adri Nederlof en Cor van Emmerik
Jan Baack 
Dick van der Veen en Fred van Gasteren
Robert van der Hulst
Jan Witsenboer en Fred van de Wal, Frank Mensink
Hein ten Pas
Marteke Witsenboer
Wil Dries